Sök
  • Magnus Blom

Vimmerby sista hindret mot kvalserien ”En skön känsla”

Åtta lag återstår i slutspelet då det är dags för kvartsfinaler i hockeyettan. De åtta lagen ska bli fyra i en matchserie i bästa av tre möten. De fyra vinnarna spelar sedan en kvalserie där vinnaren är klart för spel i nästa högsta serien nästa säsong.


Trojas sista hinder mot en plats i kvalserien är Vimmerby Hockey, som hemmalaget känner väl och som bjudit på många intressanta kamper de senaste åren. För två år sedan var det Vimmerby som slog ut Troja i playoff i två raka matcher.

Den här säsongen har lagen mötts fyra gånger och ha två vinster vardera. Troja vann båda mötena i grundserien, medan Vimmerby tog revansch i allettan södra då de lade beslag på båda drabbningarna.

– Vimmerby är starkt i egen zon, speciellt centralt. I mittzon har de bra hemgångar och gr det svårt för motståndaren. Offensivt dumpar de ofta pucken och kör med två gubbar, så det gäller att vi är vakna. Vi har scoutat Vimmerby väl och jag tror inte de kommer att bjuda på några överraskningar.

Vimmerby vann över Mörrum i åttondelsfinalen via 1–0 borta och med 4–3 hemma efter sudden death. Stor matchvinnare för hemmalaget blev Todd Winder som svarade för samtliga fem fullträffar.

– Han är i zonen och en spelare vi givetvis måste ha under uppsikt, inser Forsberg.

För Trojas vidkommande gick de vidare över Umeålaget Tegs SK efter 7–1 hemma och 4–2 borta, där de rödvita efter en tveksam start i första perioden gjorde processen kort med norrlänningarna.

– Vi gjorde sex bra perioder och det var inget snack om att vi var det bättre laget. Det känns som vi tagit små steg hela riden.

Vilka nycklar kommer ni att trycka på inför mötet mot Vimmerby?

– Man behöver inte vara någon raketforskare för att förstå att målvaktsspelet och special teams blir två avgörande faktorer. Vi behöver också slipa bort dumheter som att ta onödiga utvisningar i anfallszon.

Hur är statusen i spelartruppen?

– Alla är friska och krya, så det känns bara bra.

Ni inleder hemma på tisdag. Hur är känslan inför den uppgiften?

– Den är bra. Håller vi oss till vår struktur är vi svårslagna. I spel fem mot fem har vi 9–1 och det är en skön känsla att ha med oss. Vi är redo för att ta oss an Vimmerby, hälsar Roger Forsberg.

Returmötet sker i Vimmerby på fredag kväll och en eventuellt avgörande match på lördag.

Vad har Roger Forsberg för taktiska drag att bjuda på i kvartsfinalen mot Vimmerby?

177 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com