Sök
  • Magnus Blom

Avgörande match väntar för Troja ”Som en kalldusch”

Returmötet mellan Vimmerby Hockey och IF Troja-Ljungby blev en gastkramning. Allt såg ut att gå mot en förlängning då Gustav Jansson i hemmalaget avgjorde med sitt 2-1-mål (1–1, 0–0, 1–0) och därmed ordnade fram en avgörande match i morgon.

– Jag stod i båset och väntade in sudden death och därför kom deras segermål som en kalldsuch. Det kändes oerhört surt, kommenterade Trojas tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Inledningen på matchen blev som väntad med avvaktande spel från båda sidor. Första farligheten skapade Troja då Jesper Ylivainio var framme och styrde pucken, men Tomas Rydén räddade och innan powerbreaket (11.41) hade hemmalaget inget att komma med i anfallsväg.

Men ett misstag av Troja bäddade för en kontring och den tog Gustav Jansson tillvara på då han satte pucken mellan benen på Wictor Ragnewall fram tlll 1–0. Inte speciellt logiskt då, sett till matchbilden.

När VHC drog på sig sin andra utvisning kom kvitteringen till 1–1. Kevin Karlsson sköt från blålinjen och framför mål stod Karl Olofsson och styrde in pucken förbi Rydén. Ett klassiskt hockeymål.

– En bra period från båda håll med högt tempo och krig om varje millimeter ute på isen, sade Forsberg.

Andra perioden: Kan sammanfattas med ett enda ord - ställningskrig. Lagen, som känner varandra utantill efter många möten de senaste fem säsongerna, vågade inte blotta sig bakåt utan värnade om defensiva i första rummet.

Framåt skapades inte några heta chanser även om Troja tryckte på en aning de sista fem minuterna.

– Vi tog över i slutskedet av perioden, men Vimmerby försvarade sig bra och vi hade svårt att komma till, menade Forsberg.

Tredje perioden: Den tredje ronden påminde i mångt och mycket om den andra. Det var oerhört tätt ute på isen och båda lagen vågade inte gå på offensiven i rädsla för att bjuda på några målchanser.

Det var först i slutet av perioden det uppstod några situationer. William Romfors och Carl-Johan Sjögren vaskade fram möjligheterna, men Rydén klarade målet från påhälsning med tur och skicklighet.

Allt tydde på att sudden death skulle ta vid.

Men, med 54 sekunder kvar kom avgörandet då hemmalagets Gustav Jansson via ett rappt handledsskott överlistade Ragnewall med sitt 2-1-mål.

Troja tog ut målvakten sista halvminuten, men förmådde inte få till några farligheter.

– Vi var ju oerhört nära att avgöra strax innan deras segermål kom. Målet kändes onödigt då vi blev alldeles för passiva i egen zon. Fram tills dess hade vi spelat klockrent. Nu får vi ladda om inför morgondagens match. Det gäller att vi är nog med att få i oss energi i form av mat och sömn, sade Forsberg och tillade:

– Jag anser att både vi och Vimmerby hör hemma i kvalserien, såpass bra är båda lagen. Men nu blir det bara ett av oss som går vidare och jag hoppas och tror naturligtvis att vi ska klara uppgiften. Vi var med om en liknande situation förra året mot Boden och då gick det bra.

Slutsummering: Det blir en avgörande match i Vimmerby Ishall på lördag mellan Vimmerby och Troja. I en oerhört tät tillställning lyckade de gulsvarta avgöra då endast 54 sekunder återstod att spela.

Som väntat blev det en oviss kamp in i det sista mellan två ytterst jämna lag. Troja var på vippen att avgöra med några få minuter, men istället blev det Gustav Jansson i VHC som fick ikläda sig hjälterollen med sitt mål fram till 2–1.

Troja stannade kvar i Vimmerby efter matchen och sov över på hotell för att få bästa tänkbara uppladdning inför avgörandet.

Lördagens kamp drar igång 16.00.


Matchfakta

Vimmerby–Troja 2–1 (1–1, 0–0, 1–0)

Målen: 1–0 (11.56) Gustav Jansson (utan ass), 1–1 (19.16) Karl Olofsson (Kevin Karlsson/Oscar Öhman) spel fem mot fyra, 2–1 (59.06) Gustav Jansson (Johan Schreiber/Jakob Karlsson)

Utvisningar: Vimmerby 2x2 min, Troja 1x2 min.

Skott: 34–32 (8–10, 13–9, 13–13)

Domare: Stefan Johansson.

Publik: 8.


115 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla