Sök
  • Magnus Blom

Vilken väg vill Troja vandra? ”Ingen passningsövning”

Uppåt eller nedåt?

IF Troja-Ljungby har två vägar att vandra i allettan södra och onsdagens hemmamatch mot Mariestads BoIS blir en fingervisning om vilket håll de har tänkt att gå, då det handlar om en streckkamp mellan sjuan och fyran i tabellen.


– Det är viktiga poäng som står på spel, men jag har en bra känsla inför matchen, säger Trojas assisterande tränare, Johan Benker, väl medveten om att onsdagens motståndare Mariestad är ett duktigt lag.

– Jag har sett några matcher på video. Det är ett lag som spelar extremt tajt och sätter press när tillfälle ges. Det gäller verkligen att vi är påkopplade när pucken släpps, för det lär gå undan.

Mariestad kommer också med en färsk 3–2-seger mot Huddinge i bagaget och lär vara fyllda av självförtroende.

Fick slita

Troja har inte vunnit under ordinarie tid sedan premiären då Karlskrona besegrades med 2–1 efter ett sent avgörande. Därefter har de rödvita spelat fem kamper utan trepoängare och senast fick de slita hårt innan de knäckte Visby/Roma med 2–1 efter förlängning.

– I söndags var jag besviken att det inte blev full pott, men när jag sovit på saken gjorde vi många bra grejer som vi kan ta med oss till den här matchen. Bland annat gjorde vi två mål i pp, som vi haft svårt för tidigare.

Så nu har det lossnat i pp?

– Vi gnuggade extra på måndagsträningen och Det är ingen passningsövning att få förtroendet i pp. Vi behöver skita ned oss ytterligare framför kassen och göra lite skitmål så tror vi det kan lossna. Vi ger samma spelare chansen igen.

Vad tror du om chansen?

– Vi har en bra chans om vi spelar som vi ska med fart och fläkt, men ändå med bra kontroll, summerar Johan Benker.

Troja

Trojas fem senaste matcher: Visby/Roma 2–1 (h) efter förlängning, Huddinge 3–4 (b) efter straffar, Mörrum 3–2 (h) efter straffar, Nybro 2–5 (b), Dalen 2–5 (b).

Tabellplacering: 7) 8 poäng, –4.

Poängligan: 1) Victor Romfors, 4 poäng (2 mål+2 assist), 2) Måns Hansson, 4 (1+3), 3) Noa Lindqvist-Muci, Jesper Emanuelsson och Karl Olofsson, 3 (2+1).

Powerplay: 6) 16.00.

Boxplay: 2) 88.89.

Största busen: Karl Olofsson, 6 min. Mariestad

Mariestads fem senaste matcher: Huddinge 3–2 (h), Skövde 4–1 (b), Visby/Roma 0–6 (h), Vimmerby 1–2 (b), Mörrum 4–2 (h).

Tabellplacering: 4) 10 poäng, –2.

Poängligan: 1) Lucas Larsson, 6 poäng (3 mål+3 assist), 2) Jesper Lindén, 5 (3+2), 3) Oliver Fjellström, 5 (1+4).

Powerplay: 7) 11.11.

Boxplay: 1) 94.44.

Största busen: Adam Willig, 8 min.

Trojas materialare Terry Hägg är taggad inför mötet mot Mariestad.

173 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com