Sök
  • Magnus Blom

Viktiga poäng på spel i Ljungby Arena ”Vi känns balanserade”

Det börjar dra ihop sig i allettan södra och på onsdag står det viktiga poäng på spel då femman IF Troja-Ljungby och sexan Huddinge IK - båda med 15 poäng - drabbar samman i Ljungby Arena.

– Det återstår förvisso sju matcher att spel, men det är klart den är viktig, säger Trojas tränare, Roger Forsberg

Huddinge, som på förhand tillhörde favoriterna i allettan södra, inledde också starkt och tog tolv poäng på de fem första matcherna. Därefter gick det verkligen grus i maskineriet för plantskolan som radade upp sex raka förluster och den förskräckliga målskillnaden 12–27, vilket gjorde att laget dalade ordentligt i tabellen.

Därför var det säkert skönt i söndags då Huddinge – äntligen – bröt förlusttrenden när de vann över Skövde borta med 5–2 i ett riktigt ångestmöte.

När lagen drabbade samman i Björkängshallen för en knapp månad sedan vann Huddinge med 4–3 efter straffar, där Troja räddade en poäng efter ett sent kvitteringsmål av Noa Lindqvist-Muci i spel sex mot fem i slutminuten.

– Huddinge vann östra serien och är alltid ett öag som är med och hackar. Det är ett spelskickligt och tekniskt lag med många skickliga spelare. Nu bröt de en negativ trend i och med vinsten senast, så vi får vara beredda på en tugg uppgift.


Troja tappade tempo

När det gäller Troja kom de med två raka segrar inför besöket i Jössarinken i Mörrum i söndags och förhoppningarna var höga på det rödvita gänget för en tredje raka triumf. Men Troja bjöd på en tempofattig historia och fick nöja sig med en poäng efter en strafförlust med 1–2.

– I min värld var det en match med högt tempo där spelet böljade fram och tillbaka. Vi hade kanske inte samma desperation som mot Dalen, utan där kan vi höja oss några hack, säger Forsberg.

Hur har träningarna sett ut inför matchen mot Huddinge?

– Vi har gått igenom vad som varit bra och det som varit lite sämre på genomgångarna. Det är bra go i laget och vi är överens om att hitta tillbaka till grundspelet.

Vilka punkter blir viktiga på onsdag?

– Vi ska skita ned oss betydligt mer framför motståndarmålet och vinna duellerna vid sargerna. Även passningsspelet måste upp ett par snäpp, annars blir vi ett lätt byte för motståndaren.

Hur är läget i spelartruppen?

– Backen Tim Bothén och anfallaren William Romfors är tillbaka i spel igen efter sina lättare hjärnskakningar. Däremot så har backlånet Carl Ernstig återvänt till Kristianstad. I kassen ställer vi Wictor Ragnewall.

Vad har du för känsla inför matchen?

– Jag är förhoppningsfull att vi tar tre poäng. Vi känns balanserade och fokuserade, avslutar Roger Forsberg.


Troja

Trojas fem senaste matcher: Mörrum 1–2 (b) efter straffar, Dalen 4–3 (h), Karlskrona 4–1 (b), Vimmerby 2–4 (h), Skövde 2–3 (b).

Tabellplacering: 5) 15 poäng, –4.

Poängligan: 1) Alexander Bjurström, 6 poäng (5 mål+1 assist), 2) Måns Hansson, 6 (1+5), 3) William Romfors, 6 (0+6).

Powerplay: 6) 17.78.

Boxplay: 3) 81.25.

Största busen: Jesper Emanuelsson, 24 min. Huddinge Huddinges fem senaste matcher: Skövde 5–2 (b), Visby/Roma 4–1 (h), Vimmerby 1–3 (b), Mörrum 3–5 (h), Dalen 3–6 (b).

Tabellplacering: 6) 15 poäng, –7.

Poängligan: 1) Joakim Hällerström, 11 poäng (3 mål+8 assist), 2) Kim Lennhammer, 11 (2+9), 3) Björn Jonasson, 10 (5+5).

Powerplay: 2) 28.85.

Boxplay: 4) 80.39.

Största busen: Joakim Hällerström, 53 min.86 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com