Sök
  • Magnus Blom

Viktig hemmamatch för Troja ”Vi går för seger”

Det är tätt mellan givarna i allettan södra och inte minst för IF Troja-Ljungby som spelar sin fjärde match i veckan då de gästas av nästjumbon Skövde IK på söndag i Ljungby Arena.

– Det är bara att ladda om batterierna och ut och köra igen, meddelar Trojas tränare, Roger Forsberg.

Skövde hade två raka segrar och bra självförtroende men råkade ut för en överhalning senast då det blev hemska 1–9 i ”måste-matchen” hemma mot Mörrum där absolut ingenting fungerade.

Det innebär att SIK med största sannolikhet missar play in såvida de inte tar full pott mot Troja (b) respektive Nybro (h). De kan maximalt komma upp i 20 poäng eftersom de har spelat flest matcher av samtliga lag i den haltande tabellen.

Hur som helst. SIK vill säkert inte vara med om en liknande match som senast, men frågan är om de orkar tända till då förutsättningarna ser nästintill nattsvarta ut.

– Matchen mot Mörrum var jämn spelmässigt, men allt ramlade in för Mörrum i den matchen. Jag tror inte Skövde vill uppleva en sådan match till, utan vi får räkna med att de kommer ned hit och är heltända. Det är ju deras sista chans att ta sig vidare, funderar Forsberg.


Tuff match

Troja å sin sida lirade i fredags då det blev 1–2 i baken efter straffar mot Mariestad, i säsongens i särklass mest fysiska drabbning. Det var ge och ta i varje närkamp ute på isen och det blev tll slut gästerna som knep bonuspoängen.

För Trojas vidkommande är det en oerhört viktig drabbning när det gäller tabellplaceringen. Just nu ligger de femma och kan maximalt nå 31 poäng, vilkeg knappast räcker till en topp 3-placering.

En förlust kan bli direkt ödesdiger, för i så fall riskerar de att hamna i play in (sjua eller åtta) då de avslutar mot Nybro (h) och Vimmerby (b).

– Vi har tre tuffa matcher kvar. Nu ligger allt fokus på söndagsmatchen. Vi ska göra allt för att vinna den till att börja med, för målsättningen är ju att komma så högt som möjligt i tabellen, säger Forsberg.

Vad behöver ni uträtta spelmässigt på isen för att vinna mot Skövde?

– I spelet fem mot fem och försvarsmässigt tycker jag vi till stora delar gjorde en bra match. Det vi behöver vässa till är vårt powerplay. Vi ska titta lite på video i samband med värmningen och se vad vi kan göra bättre.

Victor Gagic fick en smäll mot huvudet och axeln i fredagens batalj och fick uppsöka lasarettet för observation. Hur står det till med honom?

– Axeln verkar vara helt okej, men det är värre med huvudet. Han spelar inte i morgon.

Anton Hjalmarsson har övertygat i kassen och bara släppt in två mål (ordinarie tid). Får han nytt förtroende?

– Anton har gjort det mycket bra, men var ordentligt trött efter matchen uppe i Mariestad och så hade han en ny tuff match i fredags. Vi får kika på hur det står till med våra målvakter (Wictor Ragnewall är den andre) innan vi bestämmer oss.

Hur är magkänslan?

– Vi går för seger, givetvis. Vi har revansch att kräva på Skövde efter förlusten där uppe, slutar Roger Forsberg.

Troja tog fritt under lördagen och värmer lite lätt på söndag förmiddag innan det är dags för att plocka på sig stridsmunderingen inför mötet mot Skövde.


Troja

Trojas fem senaste matcher: Mariestad 1–2 (h) efter straffar, Mariestad 3–1 (b), Visby/Roma 3–2 (b), Huddinge 3–5 (h), Mörrum 1–2 (b) efter straffar.

Tabellplacering: 5) 22 poäng, –4.

Poängligan: 1) Jesper Ylivainio, Victor Gagic och Victor Romfors, 7 poäng (3 mål+4 assist),

Powerplay: 8) 16.67.

Boxplay: 4) 80.49.

Största busen: Jesper Emanuelsson, 26 min. Skövde

Skövdes fem senaste matcher: Mörrum 1–9 (h), Karlskrona 4–1 (h), Mörrum 2–1 (b), Mariestad 5–6 (b), Huddinge 2–5 (h).

Tabellplacering: 9) 14 poäng, –23.

Poängligan: 1) David Lundmark, 15 poäng, (10 mål+6 assist), 2) Adam Thilander, 13 (1+12), 3) Henrik Thegel, 12 (5+7).

Powerplay: 4) 27.08.

Boxplay: 6) 77.55.

Största busen: Dennis Santesson, 30 min.

Får Troja jubla mot Skövde på söndag?

137 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com