Sök
  • Magnus Blom

Viktig bortaseger för Troja ”Vi hittade rätt försvarsmässigt”

Ett formstarkt Visby/Roma tog emot stukat IF Troja-Ljungby i allettan södra i ett middagsmöte (matchstart 13.00) på söndagen. Och det blev till slut bortalaget som lade beslag på alla poängen efter siffrorna 2–3 (1–2, 0–1, 1–0).

– En viktig bortaseger mot ett lag som är erkänt svårslaget hemma på ön. Vi hittade rätt försvarsmässigt då vi återgick till de gamla backparen och det gav oss en helt annan trygghet, myste Trojas tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Troja fick en smakstart i matchen då Jesper Ylivainio, i matchen andra byte, gjorde 0–1 på egen hand. Först tunnlade han Martin Lindberg innan han med en backhand överlistade Filip Lindblad. Troja agerade betydligt piggare de första tio minuterna och precis innan powerbreaket träffade Jesper Emanuelsson stolpen.

Hemmalaget hade inte mycket att komma med och därför kom det som en kalldusch när de kvitterade till 1–1 genom Hampus Falk från slottet, där målet föregick av en krock mellan Colton Leiter och Carl-Johan Sjögren.

Spelet började hårdna en smula och Visby/Roma drog på sig en tvåa för protest. Och den blev riktigt ödesdiger eftersom Troja utnyttjade den till 1-2, då Victor Romfors vallade in pucken via en hemmaskridsko.

En ledning som var fullt rättvis efter de första 20 minuterna.

– Vi fick en bra start och ledningen är mycket värt i täta matcher. Målet var dessutom urläckert av Jesper. Vi lade puckarna djupt och jobbade därifrån, sade Forsberg.

Andra perioden: Den andra perioden inleddes med ganska hafsigt spel från båda håll. Efter knappt halva matchen blev det 1–3 då Karl Olofsson högg på en målvaktsretur efter skott från Niklas Enberg.

Resten av perioden handlade mest om utvisningar, men inget av lagen visade upp något bra pp-spel.

– Det blev lite grinigt, men vi höll oss kalla. Jag hade dock hoppats på ett lite bättre pp-spel från vår sida, sade Forsberg.

Tredje perioden: I den tredje ronden hände det inte speciellt mycket. Visby/Roma såg tröttkört ut, medan gästerna bevakade ledningen på ett bra sätt. Därför kom 2–3 genom Niko Mikkola högst oväntat.

Gotlänningarna försökte komma ikapp och plockade målvakten med knappt två minuter kvar och satade på sex utespelare. Men Troja redde ut den anstormningen och kunde lämna rinken med tre viktiga poäng.

– Även om de reducerade och gav lite nerv åt matchen tycker jag vi hanterade det bra. Förhoppningsvis gjuter den här segern lite extra mod i killarna, för vi står inför en tuff vecka med tre matcher på schemat, summerade Roger Forsberg.

Slutsummering: Efter sju sorger och åtta bedrövelser blev det äntligen en vinst för Troja i den svåra bortamatchen mot Visby/Roma på Gotland. Det handlade inte om något som helst skönspel utan nu var det viktigt att hitta tillbaka till grunderna och helt enkelt åka hem med full pott. Troja fick också en bra start och dikterade villkoren då de hela tiden var i förarsätet där alla krigade förtjänstfullt. Inte minst försvarsmässigt svarade Troja för en stabil insats och släppte endast till 17 skott.

I och med segern klättrade Troja tillfälligt (?) upp till sjätte plats i tabellen.

Nästa uppgift är Mariestad borta på onsdag.


Matchfakta

Visby/Roma–Troja 2–3 (1–2, 0–1, 1–0)

Målen: 0–1 (1.08) Jesper Ylivainio (utan ass), 1–1 (14.44) Hampus Falk (Ville Heikkinen/Colton Leiter), 1–2 (17.05) Victor Romfors (Jesper Ylivainio) spel fem mot fyra, 1–3 (27.16) Karl Olofsson (Niklas Enberg/Victor Romfors), 2–3 (47.26) Niko Mikkola (Sami Tamminen/Alex Ek).

Utvisningar: V/R 7x2 min, Troja 4x2 min.

Skott: 17–37 (5–14, 10–17, 3–6)

Domare: Ludwig Gran.

Publik: 8.


175 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com