Sök
  • Magnus Blom

Viktig bortamatch för Troja ”Räknar med en tajt match”

I förra veckan blev mötet mellan Troja och Nybro framflyttat på grund av att Hudiksvall drabbats av covid-19 i truppen. Därför blir den andra matchen i kvalserien även den borta - nu mot mot Mariestad på torsdag - vilket får betraktas som en nyckelmatch.


– Visst är det en viktig match för båda lagen men då serien bara innehåller sex matcher är varje match viktig. Nu är det Mariestad som gäler och vi lägger allt krut på den, hälsar Trojas tränare, Roger Forsberg, vars gäng tog en ledig helg och därefter tränat på som vanligt under veckan.

Mariestad, som på sin väg till kvalserien slagit ut Linden, Dalen samt storfavoriten Boden i play off, fick en mardrömsstart på kvalserien då de - trots ett tidigt ledningsmål - fick stryk med förkrossande 1–9 borta mot Nybro.

– Jag har sett matchen i efterhand och det var absolut ingen 9–1-match. Det var till och med så att Mariestad var det bättre laget den första kvarten, men Nybro kom in i ett flow och gjorde mål i stort sett på allt. Sedan rann siffrorna iväg.

Hur vill du beskriva Mariestad som lag?

– De kom ju med ett ruggigt självförtroende till kvalserien, men det är möjligt att det fick sig en liten törn efter 1–9. Nu har de hunnit ladda om och jag förväntar mig ett desperat Mariestad, som kommer att gasa från start och spela fysiskt.

Troja å sin sida inledde kvalserien med en bortaseger mot Hudiksvall med 2–1 efter förlängning, via ett segermål av kaptenen Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros,

Men det blev en dyrköpt seger då först backen Måns Hansson och sedan årets överraskning Jesper Emanuelsson klev av isen med skador.

Hur är läget Hansson och Emanuelsson och övriga spelartruppen?

– Hansson sitter för tillfället mest på testcykeln och lär göra så några dagar till, vilket ger Linus Andersson chansen att gå in p sex backar Emanuelsson är redo för spel igen. Däremot spelar inte Jesper Ylivainio som är sjuk. Om den platsen står det mellan Simon Wester och Lukas Sjöblom.

Vad blir det för matchbild?

– Det är två lag som känner varandra väl, så jag räknar med att det blir en tajt och hård kamp.

Vad blir nycklarna mot Mariestad?

– Det är basic saker som ett snabbt förstapass i egen zon och att åka mycket skridskor. Något jag önskar mig lite mer fysiskt spel. Där kan vi bli bättre.

Känslan inför matchen?

– Den är god. Nu är det en ny match och och båda lagen kommer från ett ofrivilligt uppehåll. Är vi påslagna från start har vi definitivt chansen att åka hem med tre poäng, slutar Roger Forsberg.

Nedsläpp i Mariehus Arena är 18.00.

Trojatränaren Roger Forsberg lägger upp de taktiska ritningarna inför mötet mot Mariestad.

227 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla