Sök
  • Magnus Blom

Vattenpolo på Trojas första ispass

Under måndagen var det dags för iF Troja-Ljungbys hockeykrigare att inta Ljungby Arena för det första ispasset. Men träningen blev framflyttad en kvart. Anledningen var att det läckte in vatten i arenan.

– Jag jinxade i omklädningsrummet strax innan träningen och undrade om Ljungby Arena tål vatten. Det skulle jag aldrig gjort, sade Trojas tränare, Roger Forsberg.

För vid 14.30-tiden brakade helvetet lös i Ljungby då himlen öppnade sig på allvar. Det formligen vräkte ned från himlen och dessutom kom det i kombination med hagel, vars storlek påminde om mindre snöbollar.

Monsunregnet fick konsekvenser i Ljungby där vattenmassorna gjorde det svårt för bilarna att ta sig fram på vägarna.

Och i Ljungby Arena regnade det in.

Ett stopp i avloppet gjorde att isen sprack på ena långsidan så att betongen syntes.

– Mitt första pass efter semestern. Det är typiskt att något sådant här ska hända, kommenterade vaktmästaren Per ”Tranan” Tranqvist.

Även för restaurangansvarige Ingemar ”Igge” Robertsson uppstod problem i källarplanet då det läckte in i matförrådet.

– Brunnarna orkade inte med trycket som uppstod utan det stod fem–sju centimeter vatten på golvet. Men vi klarade översvämningen utan några skador på råvarorna, sade ”Igge”.


Benker en talang

Även i omklädningsrummet stod det vatten på golvet, vilket gjorde att assisterande tränaren Johan Benker tillsammans med en gummiskrapa fick agera vaktmästare och forsla utan vattenmassorna.

– Visst har jag talang för att städa. Så här rent var det länge sedan vi hade i omklädningsrummet, skämtade Benker.

Till slut äntrade dock Trojaspelarna isen i Ljungby Arena, där den ospelbara delen täcktes av målburar.

– Lite speciellt, men det är skönt att vara igång igen på isen, menade Trojas burväktare, Wictor Ragnewall.


Forsberg nöjd

Även Trojatränaren Roger Forsberg var nöjd med vad han fick se av sina 22 adepter när första passet var avklarat.

– Vi körde en timmes träning med begränsade ytor och vi hade lite olika övningar där det även fanns tävlingsmoment inblandat. Killarna visade upp en härlig inställning och det var kul att se, menade Forsberg.

Vad säger du om skyfallet som kom?

– Jag har aldrig upplevt något liknande, i alla fall inte i Sverige. Det var helt enormt vad det regnade. Vi får samtidigt vara glada att vi hann köra ett ispass, för efter vår träning stängde de hallen för att fixa till isen. Vaktmästarna lär ha fullt upp under kvällen.

Något mer att tillägga?

– Vi får hoppas på uppehållsväder framöver så att vi kan träna på som vanligt, summerade Roger Forsberg.

Trojas första träningsmatch är den 21 augusti borta mot Kristianstads IK.

Johan Benker visade talang med gummiskrapan med att få undan vattnet från omklädningsrummet.Igge, Taggen och Nadja fick forsla undan vattnet som hade runnit in i matförrådet.


Vaktmästaren Per ”Tranan” Tranqvist gjorde sitt första pass efter semestern. Och var lika glad – som vanligt.Trojas målvakt Wictor Ragnewall tyckte det var kul att vara igång igen.Roger Forsberg och Johan Benker satte fart på sina adepter direkt på första ispasset.

172 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com