Sök
  • Magnus Blom

Värdig vinnare av Derbyt - nya drag på Färjestad

Gårdagens storloppstävlingar med Derbyt och Derbystoet på Jägersro som höjdpunkter bjöd på lysande travsport med många starka prestationer.


Derbystoet gick till favoriten Diana Zet som ledde från start till mål och höll undan med liten marginal. Synd på mitt drag Milady Grace som var knappt slagen från utvändigt ledaren.

Derbyt gick till Robban Bergh som spårade i stort sett hela vägen med Hail Mary. Åbytränarens fjärde triumf i det anrika loppet, som körts sedan 1928.

Mitt andra speldrag för dagen var Floalts Cesna som blev trea från Thomas Uhrberg och delade ut nästan fyra gånger på plats. Drygt 200 spänn plus i spelkassan och nu siktar vi på att utöka den.

I kväll är det trav i Karlstad på Färjestad, som är en av få banor som jag ej besökt. Jag har dock hittat två drag dit.

Dagens spel 1: Spelstopp 19.30. Färjestads lopp 4 3) Maja Tooma (Jevgeni Ivanov)

Ivanovs märr provades barfota senast och formligen flög fram sista biten efter en sen lucka. Formintrycket var tilltalande och hon startar åter barfota runt om. Stöter på några bra, men bland de tre borde hon vara med en vettig resa.

Jag provar 50V och 100P.

Dagens spel 2: Spelstopp 21.15. Färjestads lopp 9. 5) Uncle Töll (André Eklundh)

Eklundhs fyraåring provade derbykval senast, men räckte inte till en finalplats men avslutade strålande i skymundan bakom vinnande Power. Det formligen lyste form om honom och i det här gänget bör han ha en god segerchans.

Jag lirar 100VP.

I kassan: 99 spel. +2217 kronor.59 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com