Sök
  • Magnus Blom

Säsongens sista hockeyspel för bloggen

Nybro Vikings och IF Troja-Ljungby såg ut att bli en målrik historia i måndags då det stod 2–2 inför slutperioden. Men, trots ett otal chanser för båda lagen blev det inga fler mål utan ännu ett felspel för bloggen.


Nya tag.

Sista omgången i kvalserien spelas i kväll och kampen om en plats i allsvenskan står mellan Troja och Nybro.

Dagens spel: Spelstopp 17.59. Troja–Hudiksvall över 5,5 mål till 1,85 och Mariestad–Nybro 2 till 1.57. Dubbeln ger 2.70.

Troja behöver en poäng för att säkra det allsvenska kontraktet - om Nybro samtidigt vinner sin bortamatch.

Ett bättre läge än så här får inte Ljungbylaget som i onsdags vann med 3–2 i förlängning mot Mariestad. Victor Gagic är avstängd och frågetecken finns för Jesper Emanuelsson och Måns Hansson. Trampar Troja gasen i botten från start och visar vilka som har mest att spela för borde det inte vara något snack om saken.

Hudiksvall har gjort det bra, men det känns som luften gick ur laget efter hemska 1–7 mot Nybro i onsdags. De har noll att spela för och frågan är hur sugna de är på att offra sig och täcka skott i en - för deras del - betydelselös match.

Därför tror jag det kan bli en hel del mål i Ljungby Arena.

Mariestad krigade enormt mot Troja och ordnade en poäng. Orkar de ladda om igen för att göra samma sak mot Nybro? Jag är tveksam.

Nybro måste ta tre poäng och samtidigt hoppas på att Hudiksvall skräller. Jag tror de gör sitt och tar tre poäng, men får ingen hjälp av Hudiksvall.

Jag lirar min sista hundring på dubbeln till 2.70.

I hockeykassan: 11 spel. +100 kronor.

Får Troja jubla över en allsvensk plats i kväll?

170 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla