Sök
  • Magnus Blom

Underspelet 18 sekunder från att sitta... - tre nya drag

Bloggen har lite stolpe ut för tillfället. Toppmötet mellan Vimmerby–Nybro var tänkt att bli en målsnål historia. 2–0 efter första blev till 2–3 efter andra. Och det såg länge bra ut. Men Vimmerby lyfte keepern i slutskedet och efter 59.43 kom 2–4 i tom kasse...


Surt.

Men det är bara att ta nya tag.

Tre matcher i kväll där samtliga tilldrar sig ett visst intresse.

Dagens spel 1: Spelstopp 17.59. Troja–Nybro under 5,5 mål till 1.96.

Troja har fyra raka matcher under 5,5 mål. Försvarsmässigt har det sett bättre och bättre ut, men däremot har de problem med målskyttet och faktum är att ingen spelare ännu uppnått tio poäng. Även i pp-spelet finns det mer att önska. Om Troja ska kunna bi fyra eller bättre behöver de poäng och det skulle förvåna mig mycket om de inleder med en tokoffensiv.

Nybro har tagit två raka segrar och svarade för en styrkedemonstration i måndags då de vände 0–2 till 4–2 borta mot Vimmerby, där sista målet kom i tom kasse. Detta blir tredje matchen på fem dagar och de lär spela tajt bakåt. Nybro har vunnit tre av de fyra inbördes mötena och har goda möjligheter att vinna allettan då de har fem matcher kvar.

Jag lirar en hundring på under 5,5 mål.

Dagens spel 2: Spelstopp 18.59. Karlskrona-Mörrum 2 till 2.65.

KHK bröt en dyster svit på sju förlustmatcher då det blev seger med 4–2 mot Huddinge. En nödvändig seger, för de ligger fortfarande sist och har verkligen kniven på strupen. Troligen gör kaptenen Niklas Johansson comeback i kväll efter skada. KHK har fyra raka segar mot länskollegan.

Laxarna ligger tre poäng före i tabellen, men har i gengäld två matcher mer spelade och vill de förlänga säsongen är det troligtvis bara seger som gäller. Senast blev det stryk mot ledande Vimmerby med 2–3. Har en del spetsspelare som lär få mycket istid i kväll.

50 spänn på bortaseger.

Dagens spel 3: Spelstopp 18.59. Mariestad–Dalen 1 till 2.37.

Efter en fin insats mot Troja borta trodde jag att BoIS skulle utmana Dalen i söndags, men det blev förlust med 0–2. Således är det ett revanschsuget gäng som kommer till spel och hemma brukar de för det mesta göra bra resultat. De ligger sjua i tabellen med fem matchr lvar och vill de klättra uppåt behöver de en vinst.

Dalen ligger trea och har tre matcher kvar. Efter en liten dipp har de hittat tillbaka igen och lär sluta tvåa eller trea. Formen är på uppåtgående och de har ett sylvasst pp-spel som de lever mycket på.

50 riksdaler på ettan som lockar till spel.

I hockeykassan: 57 spel. - 161 kronor.


62 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com