Sök
  • Magnus Blom

Två obesegrade lag möts ”Vi vill stapla segrar”

IF Troja-Ljungby ligger tvåa i Hockeyettan Södra och närmast väntar hemmamatch på lördag mot Kalmar HC i Ljungby Arena. Noterbart är att båda lagen är obesegrade efter full tid efter fem omgångar.


– Vi har fått en bra start på serien, men vi är ödmjuka inför uppgiften och vet att vi måste spela bra för att besegra Kalmar, som imponerat så här långt, kommenterar Trojas tränare, Roger Forsberg.

Lagen stötte på varandra under försäsongen och då vann Troja med förkrossande 8–0. ERtt resultat som inte har någon som helst betydelse nu när det handlar om viktiga seriepoäng som står på spel.

– Den matchen är inte värd ett skit nu. Vi har full respekt för Kalmar, som nyligen körde över Halmstad med 10–1. Det säger en del om deras kapacitet. Det är ett lag som innehåller många lirare och är vassa i powerplay, men vi ska försöka göra det obekvämt för dem ute på isen så att de inte tycker det ska bli så roligt.

När det gäller Troja är det mesta frid och fröjd eftersom de kan mönstra samma manskap som vann derbyt mot Halmstad borta i onsdags med 2–1. Det innebär att backen Tim Bothén fortfarande är borta med en hjärnskakning.

– Tim var på is idag (fredag) och kände sig för. Han ska träna lite fys i helgen och fungerar det också kan han vara med och träna på is på måndag och tisdag, för att eventuellt vara aktuell för spel på onsdag mot Tyringe borta, berättar Forsberg.

Vad vill du se av dina spelare ute på isen i den här matchen?

– Att vi fortsätter att vara kreativa och skapa chanser framåt. Möjligen kan vi efterlysa lite mer effektivitet. Från backsidan vill jag gärna att de avlossar fler skott i anfallszon så att anfallarna kan hugga på returerna som uppstår.

Hur är känslan inför matchen?

– Den är bra. Vi vill stapla segrar och är ute efter femte raka triumfen. Men vi måste spela bra om det ska lyckas, slutar Troja-tränaren.

Trojas fem matcher: Halmstad 2–1 (b), Kallinge-Ronneby 4–3 (h), Vimmerby 2–1 (b), Mörrum 4–1 (h), Hanhals 2–3 (b) efter over time.

Poängligan: 1) Alexander Bjurström, 6 (4+2), 2) Noa Lindqvist-Muci, 4 (3+1), 3) Victor Romfors, 4 (2+2).

Powerplay: 7) 19.23.

Boxplay: 2) 88.24.

Kalmars fem matcher: Tranås 5–4 (h) efter straffar, Tyringe 4–5 (b) efter straffar, Borås 3–4 (h) efter straffar, Halmstad 10–1 (h), Kallinge-Ronneby 2–3 (b) efter straffar.

Poängligan: 1) Sebastian Ottosson, 7 (5+2), 2) Johan Järlefält, 7 (1+6), 3) Linus Dahlstedt, 6 (1+5).

Powerplay: 1) 38.10.

Boxplay: 7) 78.95.


66 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com