Sök
  • Magnus Blom

Två motivationsvinnare på årets sista hockeydag

Bloggen håller Nybro högt, men de har ställt till bekymmer på spelen. I måndags vann de borta mot Halmstad efter siffrorna 2–3. Glädjande däremot var Mörrums bortaseger i derbyt mot Krif efter 4–1. 2.80 på den tvåan satt fint. Hoppas några ryggade.


I kväll avgörs årets sista matcher i Hockeyettan Södra och jag hittat två riktiga motivationsvinnare.

Dagens spel 1: Spelstopp 18.59. Kalmar–Vimmerby 2 till 1.69

Kalmar ligger nia i tabellen och den placeringen lär de också få behålla. Med andra ord har de inget att spela för. Senaste matchen är för två veckor sedan och julmaten de stoppat i sig lär göra sig påmind.

Vimmerby, däremot, har allt att spela för om de vill gå till allettan. De ligger femma och har två matcher kvar (avslutar borta mot Halmstad). De är i full matchform och är inne i tempot efter två matcher sedan julafton.

Jag lirar 100 spänn på tvåan.

Dagens spel 2: Spelstopp 18.59. Kallinge-Ronneby–Halmstad 2 till 2.02.

Krif:s chanser att nå allettan försvann i måndags efter 1–4 i derbyt mot Mörrum. Jag hade ett getöga på den kampen och de var aldrig nära att ta poäng och det såg uppgivet ut mot slutet då de insåg att chansen att bli topp 5 är borta.

Har mycket svårt att se dem ha någon glöd i den här fighten.

Halmstad, sexa i tabellen, föll tungt mot Nybro med 2–3 hemma i måndags. Med tre matcher kvar finns det fortfarande chans att sluta topp 5, men då får det inte bli några blindskär i en sådan här fight. Efter den här matchen väntar Vimmerby (h) och Troja (b).

Motivationsfaktorn är helt och hållet på Halmstads sida. Det borde fälla avgörandet.

Jag stöttar Hammers med en hundring.

I hockeykassan. 30 spel. +240 kronor.

Två hämtgurkor i Hockeyettan Södra sett till motivationen?

91 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com