Sök
  • Magnus Blom

Två intressanta hockeydrag

Man får aldrig vara riktigt glad.Nybro–Vimmerby stod 1–3 med tolv minuter kvar att spela och både bortasegern och under 5,5 såg bra ut. När slutsignalen ljöd i Liljas Arena lyste siffrorna 5–3 på tavlan. Oförklarligt, men ännu ett bevis på att en hockeymatch varar i 3x20 minuter.


Nya tag i kväll då det spelas två intressanta matcher i Hockeyettan Södra.

Dagens spel 1: Spelstopp 18.59. Kallinge-Ronneby–Mörrum 2 2.80.

Ett riktigt hett derby. Krif har en minimal chans att gå till allettan. Med tre matcher kvar kan de maximalt nå 37 poäng (samma antal har Mörrum) och det lär inte räcka. För åtta dagar sedan vann de borta mot Hanhals med 4–2, vilket inte säger ett smack.

De har dessutom kvar att möta både Nybro och Halmstad på hemmais.

Mörrum däremot har gått som tåget och tagit sju poäng av de senaste nio på hemmaplan och verkligen visat fightingspirit. En vinst i kväll för upp dem på 40 poäng och det sätter i så fall övriga lag under hård press. Laxarna kommer att kriga för klubbmärket - lita på det.

Oddset är dessutom tilltalande.

Jag lirar en 50-lapp på bortaseger.

Dagens spel 2: Spelstopp 18.59. Halmstad–Nybro 1 2.32.

Halmstad hade två tuffa matcher två dagar efter varandra. Först föll de med 2–3 borta mot Mörrum, men vann sedan pliktskyldigt mot Hanhals med 3–0. De står på 32 poäng med fyra matcher kvar och vill fjolårets succégäng, som gick till den allsvenska finalen (dock förlust mot Väsby), ta sig till allettan är det tre pinnar som gäller. Laget har också förstärkt med förre Trojaspelaren Mattias Åkesson som är spelklar.

Halmstad har fyra raka vinster mot Nybro (den senaste först efter förlängning).

Nybro var pyrt till ett tag, men tre raka segrar har fört dem ovanför vattenytan igen. med 34 poäng på 17 matcher. I lördags såg det dock riktigt mörkt ut mot Vimmerby med 1–3-underläge med tolv minuter kvar. Men på något mirakulöst sätt lyckades de vända och ta tre viktiga poäng i streckkampen. Ett bra lag i grunden, men det känns som de haft lite medstuds på sistone.

Jag lirar 50 spänn på ett högmotiverat Halmstad..

I hockeykassan. 28 spel. +200 kronor.


87 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com