Sök
  • Magnus Blom

Tunga fotbollstorskar - topptrav i Tingsryd

Lördagen var motig på många sätt då både Ljungby IF och Lagans AIK torskade på bortaplan i fotbollstrean. Dessutom levererade inte travdragen. Dotterns flytt till Borås flöt dock på utan bekymmer.


Både Lagan och Ljungby förlorade för första gången den här säsongen. LAIK föll med 1–2 borta mot Nyrbo. Spel-och chansmässigt skulle de haft poäng enligt tränaren Richard Ståhl, vars manskap är i farten redan på tisdag.

LAIK, som nu ligger näst sist, möter jumbon Högsby borta som ännu inte gjort mål på tre matcher. Nu gäller det verkligen att visa fightingspirit.

LIF stöp också med 1–2 borta mot Lindsdal, som därmed tog sin första seger. Spelmässigt en jämn tillställning där aktierna för gästerna sjönk betydligt då de drabbades av två röda kort (det första efter dryga timmen och det andra på stopptid). Det håller naturligtvis inte att tappa fattningen då det sätter laget i en besvärlig sist.

För LIF gäller det att ladda om till fredagens hemmamatch mot Åryd, som blir en mycket intressant tillställning eftersom båda lagen står på sju poäng. Hakar LIF på i toppstriden?


Travdragen till Romme var inget extra. Högstenastalldräng och Lord Flax hamnade i kön och var chanslösa till slut. Den sistnämnde gick dock godkänt och kan vara aktuell från bättre läge. Bäst gick det för Flexible Launcher som blev tvåa och lite platspengar tillbaka.

Idag riktas travblickarna mot hockeymetropolen Tingsryd som står som värd för GS75, på landets enda milebana. Nu finns tankar på att göra upploppet längre och i så fall borde det vara givet att banan ska få ta sig an större uppgifter och självklart få en egen V75-dag.

Jag har hittat två intressanta spelidéer.

Dagens spel 1: Spelstopp 16.06. Tingsryds lopp 7. 4) Zacapa Grim (Stefan Persson).

Steffo, som igår vann E3-finalen för ston med Globalizer, kommer med stort självförtroende. Han körde senast åt Sofia Adolfsson och inkom som tvåa efter en bra långspurt. Femåringen är i bra slag och borde passa perfekt över milebanan. En vettig chans.

Jag spelar 100 VP.

Dagens spel 2: Spelstopp 16.48. Tingsryds lopp 9. 9) Zanna Jet (Victor Rosleff).

Naglo-dottern fick, efter fina insatser på sistone, spräcka segernollan på Jägersro. Hon var helt enkelt lysande bra då hon fick tryck i ledningen men duktige lärlingen Victor Rosleff svarade resolut upp spets och visste vad han hade i tömmarna. Hon är även vass på speed och här kommer den att bita bra till slut.

Hon är värd att syna med 100 VP.

I kassan. 69 spel. +1253.


Nya vinnare på Tingsrydtravet?

67 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com