Sök
  • Magnus Blom

Tuff bortamatch väntar Troja ”Åker upp för att tävla”

Det är tätt mellan givarna i Hockeyettan Södra då tredje omgången står för dörren under fredagskvällen. För Trojas vidkommande innebär det en tuff bortamatch mot Vimmerby HC, som inlett med två raka segrar.

– Att vi spelar tätt är enbart inspirerande, för det gäller att ladda om batterierna, säger Trojas tränare, Roger Forsberg.

Troja föll som bekant i premiären mot Hanhals med 2–3 efter over time, men visade bra moral när de körde över Mörrum och vann med 4–1, där skotten slutade med förkrossande 51–17.

– Vi uppträdde mycket bra i tre perioder och gav aldrig Mörrum någon chans att sticka upp. Samtliga spelare svarade för en bra insats där vi både var kreativa och vann tillbaka många ”andra-puckar” genom hårt jobb i alla tre zonerna.

Nu väntar alltså Vimmerby, som i våras var en seger från att nå kvalserien, och som startat säsongen på allra bäst sätt med full pott efter 5–2 hemma mot Tyringe samt 3–0 borta i derbyt mot Tranås. En förklaring till framgångarna kan vara att tränaren Phil Horsky kommit tillbaka till klubben efter att han fick sparken från Karlskrona för nästan prick ett år sedan, då han ersatte Peter Nordström.

Hur vill du beskriva Vimmerby?

– Ett hårt arbetande lag som spelar aggressivt över hela banan.Vidare är de oerhört systemstrikta och jag har sett på deras segermatch mot Tranås. Det var inget snack om saken. Kort och gott ett bra lag.

Det är också Troja, vilket innebär att det bör bli en sevärd fight.

– Vi åker upp för att tävla med Vimmerby och det känns redan som en play off-match, avrundar Roger Forsberg.

Troja ställer upp med samma lag som mot Mörrum. Det innebär följande formationer:

Målvakt: Wictor Ragnewall (Anton Hjalmarsson)

Förstafemman: Daniel Karlsson Thörnros, Tim Bothén, Tobias Törnkvist, Victor Gagic, Noa Lindqvist-Muci.

Andrafemman: Måns Hansson, Niklas Enberg, Alexander Bjurström, Hampus Gustafsson, William Romfors.

Tredjefemman: Kevin Karlsson, Martin Fransson, Victor Romfors, Karl Olofsson, Carl-Johan Sjögren.

Fjärdefemman: Linus Andersson, Jesper Emanuelsson, Lukas Sjöblom, Simon Wester, Emil Ericsson.


För de som vill och är sugna på att se toppmötet kommer restaurangen i Ljungby Arena att visa matchen på storbilds-tv.126 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com