Sök
  • Magnus Blom

”TT” tillbaka i Troja som jagar sjunde raka vinsten

IF Troja-Ljungby fortsätter att vinna och leder nu Hockeyettan Södra. I onsdags blev det sjätte raka segern då Tyringe SoSS bortabesegrades med klara 4–1 i Tyrs Hov. På lördag väntar nästa utmaning i form av Tranås AIF i Ljungby Arena.

– Vi känner oss i bra form och siktet är inställt på att vinna nästa match, som är det kortsiktiga målet, hälsar tränaren i Troja, Roger Forsberg.

Tranås inledde seriespelet erbarmligt dåligt med två raka förluster mot Mörrum och Vimmerby. Men efter det har laget hittat stilen och tagit poäng i fem raka matcherna, varav de två senaste har slutat med vinster.

– De startade trevande, men har nu hittat stilen på allvar. De bytte tränare inför säsongen och det kanske tog lite tid innan hans idéer tog fart. De spelar dock snarlikt som tidigare, med hög press och fart, berättar Forsberg.

När det gäller Troja är allt toppen. Förutom att de leder serien är även Tobias ”TT” Törnkvist tillbaka igen efter sjukdom. Det är också målvakten Anton Hjalmarsson, som dock får inleda på bänken.

– Tanken var att han skulle stått mot Tyringe, men tyvärr blev han sjuk. Men hans chans kommer framöver, säger Forsberg.

Vad betyder ”TT:s” återkomst?

– Han är en viktig kugge för oss med sin uppoffrande spelstil och att han alltid står upp för laget när det hettar till.

Något annat ni tryckt på under de senaste träningarna?

– Vi har gnuggat vårt pp-spel lite extra. Mot Tyringe blev det alldeles för mycket rundspel och för för få avslut. Vi har gjort lite justeringar när det gäller uppställningarna, men samma spelare har fått nytt förtroende. Vi vill ge dem chansen att göra något bra, men är det så det börjar hacka igen finns det andra pjäser som vill hoppa in och spela.

Vad tror du om segerchansen?

– Vi måste spela bra för att vinna, för Tranås har höjt sig och vill slå sig in bland topp 5. Det borde bli en intressant match mellan två lag som spelar i hög fart, avslutar Roger Forsberg.

Blir det sjunde raka för Troja?


Troja

Tabellplacering: 1) 19 poäng, +11.

Fem senaste matcherna: Tyringe 4–1 (b), Kalmar 6–3 (h), Halmstad 2–1 (b), Kallinge-Ronneby 4–3 (h), Vimmerby 2–1 (b).

Poängligan: 1) Alexander Bjurström och Victor Romfors, 7 poäng (4 mål+3 assist), 3) Ha,pus Gustafsson, 7 (3+4).

Powerplay: 8) 16.22.

Boxplay: 4) 84.62.

Tranås

Tabellplacering: 6) 10 poäng, 0.

Fem senaste matcherna: Borås 2–0 (h), Tyringe 6–2 (h), Kalmar 4–5 (b) efter straffar, Halmstad 4–5 (h) efter straffar, Kallinge-Ronneby 4–3 (b) efter straffar.

Poängligan: 1) Lukas Isaksson, 8 poäng (3 mål+5 assist), 2) Anders Skoog, 7 (1+6), 3) Rasmus Koskinen, 6 (4+2).

Powerplay: 6) 20.59.

Boxplay: 9) 77.42.


För de som vill se matchen finns det fortfarande ett fåtal platser kvar i restaurangen.

– Det finns exklusiva fönsterplatser med tillhörande trerättersmeny, men även möjlighet att se matchen på storbilds-tv där vi serverar en herrgårdsstek, rapporterar restaurangansvarige Ingemar ”Igge” Robertsson.


Under torsdagen kom nya direktiv gällande publikrestriktioner där nuvarande 50 personer ökas till 300 åskådare. Det innebär att Trojas hemmamatch mot Borås lördagen den 31 oktober flyttas till söndagen den 1 november.


Tobias ”TT” Törnkvist är tillbaka i Troja efter sjukdom.

73 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com