Sök
  • Magnus Blom

”Trucken” sätter rekordet mot Borås ”Hög smärttröskel”

Efter fredagens förlust i förlängningen med 2–3 mot Kalmar borta är det dags för nästa utmaning för Troja i Hockeyettan Södra. För motståndet på söndag står Borås HC. Mest intressant är att Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros sätter klubbrekord i antal matcher med 787 stycken. Respekt!

– Ja, vad ska man säga. ”Trucken” har gjort en enastående karriär i moderklubben och det är en ära att få vara med om den här matchen. Vi kommer givetvis göra vårt yttersta för att han ska få vinna i samband med rekordet, säger Johan Benker, Trojas assisterande tränar e.

Vad kan du säga om ”Truckens” betydelse för laget som kapten?

– Han har givetvis stor betydelse då han går i bräschen när det är tuffa och jämna matcher. I de lägena är han hänsynslös. En spelare med en oerhört hög smärttröskel.

Om vi backar bandet en dag. Vad säger du om förlängningsförlusten borta mot Kalmar i fredags?

– Det var en insats vi givetvis inte var nöjda med. Men ibland inträffar sådana matcher också, tyvärr.

Nu väntar Borås borta, som för övrigt är din moderklubb. De hade 4–2 mot Tyringe i fredags, men släppte in två mål i slutminuten så det blev 4–4 innan de avgjorde i förlängningen. Vad kan du berätta om dem?

– De har fyllt på sin trupp med en del spännande spelare och vi får vara på vår vakt, speciellt deras kontringar kan vara farliga.

Det såg lite lojt ut överlag i fredags i de två första perioderna innan ni fick upp ångan i den tredje. Jag förmodar att ni vill ha en bättre start på matchen den här gången?

– Så är det. Vi accepterar inte en sådan start igen och det är alla överens om.

Blev det några skavanker i truppen efter fredagsmatchen?

– Nej, jag har inte hört något. Den ende som saknas är Linus Andersson, som är några veckor bort för spel.

Hur ser upplägget ut inför matchen?

– Vi värmer på förmiddagen innan vi sätter oss i bussen för att ta oss till Borås.

Och ni kommer hem med tre poäng?

– Det är tanken. Jag kommer vara kvar i Borås hos frugan, men jag förväntar mig en bra insats igen från vår sida. I så fall har vi en bra chans.

När lagen möttes i Ljungby Arena den 1 november vann Troja komfortabelt med 5–1.


47 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com