Sök
  • Magnus Blom

”Trucken” hyllas i samband med Enkronasmatchen

Senaste hemmamatchen för IF Troja-Ljungby i Hockeyettan Södra var den 20 november då Vimmerby HC besegrades med 4–0. På onsdag är det dags igen i Ljungby Arena, då det stundar seriefinal mot Karlskrona HK. Det är dessutom säsongens Enkronasmatch.


– Jag är inte riktigt uppdaterad på hur många som är med, men det känns som bygden står bakom laget trots att de inte får komma och titta och et känns ju skönt. Det kommer att bli en konstig match ur den aspekten, för annars hade det nästan varit fullsatt, säger Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Karlskrona har inte spelat en tävlingsmatch på nästan tre veckor på grund av covid-19. Hur ser du på det?

– Det ska nog inte ha så stor inverkan. De har säkert en fem-sex pass i benen och lär vara heltaggat.

Hur vill du beskriva Karlskrona som lag?

– De har ju några killar som håller bra klass, speciellt i powerplay är de bra så det gäller att vi håller oss ifrån utvisningsbåset.

Troja befäste serieledningen och säkrade dessutom en plats i allettan efter 6–3 borta mot Borås i söndags.

– Ingen toppmatch på något sätt, men till slut vann vi rättvist.

Nu är ni ju klara för allettan. Vad innebär det för de avslutande fyra hemmamatcherna av serien när det gäller inställning och motivation?

 Vi vill avsluta på bästa sätt och skaffa oss goda vanor. Vi har ändrat om lite i formationer och även i pp-uppställningarna för att få en nytändning.

Vad vill du se från er sida i mötet mot Karlskrona?

– Att vi behåller farten och inte ger Karlskrona någon tid. Vi tränade lite tuffare i måndags, men lätt i tisdags så det borde vara pigga ben.

Hur ser det ut i spelartruppen?

– Bara Linus Andersson som är borta.

Vinner ni seriefinalen?

– Vi vill gärna behålla får fina svit på hemmaplan. Det gäller ju att sätta sig i respekt inför allettan, för vi kommer ju att mötas igen slutar Johan Benker.

Troja vann bortamatchen mot KHK med 5–3, där de grundlade segern med en 3–0-ledning efter första perioden. Blir det samma visa nu i Enkronasmatchen?

Innan nedsläpp kommer också lagkaptenen Daniel ”Trucken" Karlsson Thörnros att uppmärksammas för sina 787 matcher i den rödvita munderingen.


Troja

Trojas fem senaste matcher: Borås 6–3 (b), Kalmar 2–3 (b) efter förlängning, Tranås 4–2 (b), Kallinge-Ronneby 4–3 (b), Vimmerby 4–0 (h).

Tabellplacering: 1) 44 poäng, +32.

Poängligan: 1) Victor Romfors, 20 poäng (7 mål+13 assist), 2) Alexander Bjurström, 19 (8+11), 3) Måns Hansson, 16 (3+13).

Powerplay: 6) 20.73.

Boxplay: 1) 88.14.

Största busen: Tobias Törnkvist, 35 min. Karlskrona

Karlskronas fem senaste matcher: Halmstad 3–2 (b), Kallinge-Ronneby 2–3 (h), Vimmerby 3–2 (b), Mörrum 2–1 (h), Hanhals 4–2 (b).

Tabellplacering: 2) 37 poäng, +14.

Poängligan: 1) Niklas Johansson och Viktor Grahn, 17 poäng (3 mål+14 assist), 3) Axel Lindström, 14 (7+7).

Powerplay: 4) 23.08.

Boxplay: 5) 83.05.

Största busen: Alexis Binner, 26 min.

45 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com