Sök
  • Magnus Blom

Troja vann direkt efter vilan ”En rättvis seger”

Efter två veckor utan spel på grund av coviv-19 var det åter dags för serieledande IF Troja-Ljungby att spela om seriepoäng i Hockeyettan Södra. I bortamötet mot ett formlöst Tranås AIF i Stiga Arena blev det seger direkt efter 2–4 (1–2, 1–2, 0–0).


– En stark insats av killarna med tanke på att vi inte hade spelat på två veckor. Men vi stod för en väl genomförd match och tog en rättvis seger, kommenterade Trojas assisterande tränare Johan Benker.

Första perioden: Troja fick en bedrövlig inledning på matchen. Martin Fransson spelade pucken i gapet till Petter Eklöf som satte 1–0 bakom Wictor Ragnewall, som strax efteråt hade marginalerna på sin sida då Filip Halvordsson prickade stolpen.

Simon Wester, som fått begränsat med speltid, var nu med från start och visade att han vill vara med på den här nivån då han kvitterade till 1–1 på sin egen retur, vilket var hans första mål för säsongen. Sitt andra mål för säsongen gjorde Tobias Törnkvist en stund senare då han smög in i slottet och ordnade 1–2.

– Vi fick ingen panik trots den dåliga starten utan fortsatte och visade tålamod. Stort plus till Simon och ”TT” för två fina mål där de visade mod framför kassen, berömde Benker.

Andra perioden: Även i mittakten började Troja svagt. Måns Hansson var inte observant då Rasmus Koskinen kom in på isen från spelarbåset och snodde pucken och serverade den till Simon Rodling som satte 2–2. Men Troja svarade för en snabb replik då det blev 2–3 bara tio sekunder senare. Alexander Bjurström hittade Jesper Emanuelsson som överlistade Daniel Eriksson.

Tranås fick dock chansen att komma ikapp målmässigt då de tilldömdes ett straffslag. Petter Eklöf fick förtroendet och provade ett avslut mellan benen, men Wictor Ragnewall stängde igen försöket. Istället för 3–3 blev det 2–4 då Victor Romfors skickade iväg ett höstlöv efter ett långt anfall som smet förbi en skymd Daniel Eriksson.

– En hafsig period från vår sida och vi får tacka Wictor för att han storspelade och höll oss kvar i matchen. Vår snabba replik till 2–3 kom oerhört psykologiskt för matchens utgång, menade Benker.

Tredje perioden: Tranås, som var brandskattat på spelare inför matchen, fick sina chanser i slutperioden att krypa närmare i målprotokollet, bland annat genom tre möjligheter i numerärt överläge. Men Troja, med Wictor Ragnewall i spetsen och uppoffrande lagspelare, höll tätt bakåt.

– Vi visade upp ett starkt försvarsspel och även i numerärt överläge. När det gäller att offra sig och täcka skott har vi förbättrat rejält. Nu ska vi suga på den här karamellen och ladda om inför onsdagsmatchen, summerade en nöjd Johan Benker.

Slutsummering: Troja hade vilat två veckor från spel och visade lite rinkrost i den första perioden. Men laget växte efterhand och spelade klokt och kunde åka hem med tre välförtjänta poäng och fortsatt serieledning med 40 poäng.

Nästa uppgift är Nybro hemma på onsdag.

Kräftgången fortsätter däremot för Tranås som nu ser ut ut att missa allettan efter sex förluster på de sju senaste matcherna.


Matchfakta

Tranås–Troja

2–4 (1–2, 1–2, 0–0)

Målen: 1–0 (1.29) Petter Eklöf (utan ass), 1–1 (7.03) Simon Wester (Emil Eriksson), 1–2 (12.06) Tobias Törnkvist (Lukas Sjöblom/Noa Muci-Lindqvist), 2–2 (24.12) Simon Rodling (Rasmus Koskinen), 2–3 (24.22) Jesper Emanuelsson (Alexander Bjurström), 2–4 (34.45) Victor Romfors (Måns Hansson/Carl-Johan Sjögren)

Utvisningar: Tranås 5x2 min, Troja 4x2 min.

Skott: 31–31 (8–11, 11–13, 12–7)

Domare: Jesper Jako.

Publik: 8.

Tobias Törnkvist var en av målskyttarna när Troja besegrade Tranås med 4–2.

183 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com