Sök
  • Magnus Blom

Troja värvar anfallare från finska högstaligan

IF Troja-Ljungby fortsätter att fylla på spelartruppen inför comebacken till HockeyAllsvenskan. Den senaste som kan räknas in är den 26-årige finske anfallaren Julius Vähätalo.


På anfallssidan är Julius Vähätalo det första nyförvärvet efter avancemanget till näst högsta serien.

26-åringen, med TuTo som moderklubb, har spelat fyra säsonger i högsta finska ligan tillsammans med TPS. De senaste fyra säsongerna har han spelat 235 matcher för Jukurit, även det i högsta ligan. Totalt har han svarat för 57 poäng, fördelat på 29 mål och 28 assist. I plus/minus-ligan hamnade han på –42, varav det blev –21 den gångna säsongen.

Vähätalo mäter 196 centimeter och väger 87 kilo.

”Han har 8 säsonger i finska Liiga med 383 matcher på sitt CV , så det är en erfaren spelare vi tar in. Julius spelar ett rakt kraftfullt spel med fart och jag känner att vi behöver få in den speltypen i vårt lagbygge. Vi har fått bra referenser från våra finländska kontakter och spelare som spelat med honom”, säger sportchefen Daniel Håkansson till klubbens hemsida.

I och med Vähätalos underskrift har nu Troja klart med tolv spelare till kommande säsong.


Trojas trupp 2021/22 Målvakter Wictor Ragnewall Backar Carl Ehrnberg Niklas Enberg Kevin Karlsson Daniel Karlsson Thörnros Anfallare Carl-Johan Sjögren Jesper Emanuelsson Karl Olofsson Jesper Ylivainio Alexander Bjurström Emil Ericsson

Julius Vähätalo Ledare Roger Forsberg, huvudtränare Johan Benker, assisterande Pelle Klintberg, målvaktstränare


165 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla