Sök
  • Magnus Blom

Troja vände och vann hemmapremiären ”Vi malde ned dem”

Det blev en spännande drabbning i premiären av allettan södra mellan IF Troja-Ljungby och Karlskrona HK. Hemmalaget låg under med 0–1 inför slutperioden men vände och vann med 2–1 (0-1, 0–0, 2–0) i Ljungby Arena.

– Starkt att grabbarna lyckades vända och vinna. Vi malde ned dem helt enkelt i slutperioden och det var skönt med en bra start, kommenterade Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Första perioden: Troja började piggt och fick ett övertag då gästerna fick en tidig utvisning. Men då KHK precis blivit fulltaligt kom också en spelvändning då förre trojanen Mikael Roslund kom fri med Wictor Ragnewall och prickade in 0–1.

Resten av perioden ägdeTroja pucken mycket, men hade svårt att skapa några heta chanser framför Marcus Hellgren.

– Baklängesmålet gjorde att det blev lite spänt bland killarna och det tog ett tag innan vi hittade rytmen i spelet, menade Benker.

Andra perioden: I den andra perioden var det KHK som styrde och ställde och var det spelförande laget. Wictor Ragnewall fick göra en del vassa räddningar och hade även hjälp av ribban vid ett tillfälle.

Troja kom igång först efter powerbreaket (31.43) och fick till lite spel i anfallszon men attackerna och skotten mot mål var ganska uddlösa, speciellt då Marcus Hellgren oftast hade fri sikt.

– Vi blev bättre och bättre och gick runt på fyra femmor, medan KHK körde på tre och såg slitna ut. Vi hade därför en bra känsla inför slutperioden, sade Benker.

Tredje perioden: Hampus Karlsson i KHK drog på sig en 2+2 minuter i slutet av andra akten. Och det utnyttjade Troja i början av tredje då Karl Olofsson utjämnade till 1–1 på ett rappt vinkelskott som ställde Hellgren.

Victor Romfors bjöd senare på ett solonummer, men fri med Hellgren kom han lite ur vinkel och träffade stolpen.

Victor fick dock revansch med drygt fem minuter kvar att spela. Pucken låg fri i slottet och han vände sig och drog till och pucken satt i nättaket bakom Hellgren till 2–1.

Strax efteråt hade Tobias Törnkvist ett klockrent stolpskott.

I den sista minuten plockade gästerna målvakten och spelade sex mot fem, men Troja höll rent och vann med 2–1.

– Vi visade moral och trummade på. Förra säsongen inledde vi med två förluster, så det är en enorm skillnad att få börja med en seger. Nu ska vi suga på den här karamellen i kväll, slutade Johan Benker.

Slutsummering: Efter en tveksam start den första halvan av matchen kom Troja mer och mer ju längre matchen led. Och de lyckades vända 0–1 till seger med 2–1 efter en stark viljeinsats mot ett tappet kämpande KHK som helt enkelt inte orkade stå emot övermakten den sista tredjedelen.

Bland backarna stack Tim Bothén upp med ett uppoffrande spel och framåt var kedjan med Karl Olofsson, Carl-Johan Sjögren och Victor Romfors den allra främsta.

Trojas nästa kamp är på onsdag borta mot Dalen från Norrahammar, som i sin premiär kvaddade Visby/Roma borta mot 6–1.

Matchfakta

Troja–Karlskrona 2–1 (0–1, 0–0, 2–0)

Målen: 0–1 (3.27) Mikael Roslund (Linus Pettersson/Niklas Johansson), 1–1 (42.56) Karl Olofsson (Måns Hansson/Wictor Ragnewall) spel fem mot fyra, 2–1 (54.21) Victor Romfors (Karl Olofsson/Carl-Johan Sjögren).

Utvisningar: T 12x2 min, K 4x2 min.

Skott: 48–25 (14–8, 16–11, 18–6)

Domare: Oscar Niklasson.

Publik: 8.


215 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com