Sök
  • Magnus Blom

Troja utklassat i genrepet ”Vi var inte vakna”

IF Troja-Ljungbys åttonde match på försäsongen slutade med en brakförlust mot gamle antagonisten Tingsryds AIF. Mötet i Nelson Garden Arena slutade med utklassningssiffrorna 5–0 (3–0, 0–0, 2–0).

– Vi var inte vakna i första perioden och det utnyttjade Tingsryd. De sista 40 minuterna var däremot godkända från vår sida, då höll vi uppe spelet, kommenterade Trojas tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: En direkt svag period av Troja, som stod på hälarna i inledningen och var oerhört givmilt i egen zon vilket ett piggt Tingsryd utnyttjade skoningslöst. 1–0 kom efter drygt två minuter och efter knappt fem minuter stod det 2–0.

Dominansen var total från hemmalagets sida som även ökade på till 3–0 innan perioden var över.

– Vi kom från två matcher där vi dominerat spelet. Nu fick vi hålla till i egen zon och det var vi inte redo för. Tingsryd kom ut hungrigt och ville verkligen vinna matchen, sade Forsberg.

Andra perioden: Troja kom ut betydligt bättre i andra akten och fick ett gyllene läge att komma in i matchen då de fick chansen att spela fem mot tre i 1.53. Men spelet blev alldeles för omständligt och Tingsryd hade inga problem att försvara sig.

Perioden blev mållös, men det var ändå en klar uppryckning från gästernas sida (vilket i och för sig inte var så svårt...).

– Vi hade chansen att komma in i matchen, men spelet i numerärt överläge var inte alls bra. Nu ska vi sätta ihop en ”specialfemma” när vi får fem-tre-lägen, sade Forsberg.

Tredje perioden: Någon upprepning från Trojas sida blev det däremot inte i slutperioden. Tingsryd förstörde nämligen all spänning via två snabba mål på 33 sekunder då de gick från 3–0 till 5–0, vilket föranledde Roger Forsberg att ta time out.

Därefter var det en lång väntan på slutsignalen.

– Ska man hitta något positivt var att vi vann skotten i de två sista perioderna, konstaterade Trojatränaren.

Slutsummering: Tingsryd vann derbyt odiskutabelt och med det som måttstock har Troja en hel del att jobba med framöver om de vill komma upp på samma nivå.

– Det var en nyttig match för vår del och förhoppningsvis en väckarklocka så att vi fick se vad som krävs för att komma upp i en nivå och spela i allsvenskan, menade Forsberg.

Med tanke på resultatet i genrepet, är du orolig inför seriestarten i nästa vecka?

– Nej, det kan jag inte vara. Vi får hem och putsa till lite saker i veckan och ladda om, helt enkelt. Vi ska vara redo när pucken släpps, summerade Forsberg och gav godkänt till veteranbackarna Daniel Karlsson Thörnros, Niklas Enberg samt Hampus Gustavsson.

Matchfakta

Tingsryd–Troja

5–0 (3–0, 0–0, 2–0)

Målen: 1–0 (2.04) Jonatan Harju (Roman Semjonov), 2–0 (4.34) Roman Semjonov (Jonatan Harju), 3–0 (13.04) Ludvig Elvenes (Anton Svensson), 4–0 (44.13) David Gustafsson (Anton Svensson), 5–0 (44.46) Jonatan Harju (Oskar Matushkin),

Utvisningar: Taif 4x2, Troja 3x2.

Skott: 26–26 (12–5, 8–13, 6–8)

Domare: Kristoffer Folkstrand och Fredrik Rönnberg.

Publik: 23.

Trojas målvakt Wictor Ragnewall hade en svettig kväll mot Tingsryd.

201 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com