Sök
  • Magnus Blom

Troja toppar kvalserien ”Vi är nöjda och glada efter segern”

Mötet i andra omgången i kvalserien mellan Mariestads BoIS och IF Troja-Ljungby i Mariehus Arena blev lika oviss och spännande som väntat. Till slut blev det gästerna som drog det längsta strået via siffrorna 2–3 (1–2, 1–1, 0–0) och därmed toppar Troja kvalserien eftersom Hudiksvall överraskande slog Nybro med 3–2.

– Vi är nöjda och glada efter segern. Killarna svarade för en enorm insats, berömde Trojas tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Troja fick en mardrömsstart då det blev 1–0 redan i andra bytet. Niklas Enberg slarvade med ett uppspel till Carl-Johan Sjögren som inte fick kontroll på pucken. Den hamnade istället hos en fristående Douglas Lögdal som skickade in 1–0 i krýsset bakom en maktlös Wictor Ragnewall.

Men Troja replikerade blott 61 sekunder senare. Daniel Karlsson Thörnros fick på en praktträff och 1–1 var ett faktum. Men Troja nöjde sig inte med det. 71 sekunder ytterligare prickade Kevin Karlsson in 1–2 bakom Tobias Sandberg.

Lagen hade sedan varsitt powerplay, dock utan att skapa några heta chanser. Innan tio minuter hade spelats styrde Jesper Lindén trissan i stolpen.

Om det hände mycket de första tio minuterna blev det närmast stiltje de sista tio minuterna. Enda gången det hettade till ordentligt på isen var i samband med att signalen ljöd då första perioden var över då en fight mellan William Romfors och Simon Svensson bröt ut vilket renderade i 2+2 min för båda slagskämparna.

– Vi fick en taskig start, men vände på skutan via två likartade backmål och ledde rättvist efter första perioden, menade Forsberg.

Andra perioden: Det började darrigt för Troja i anda akten då Wictor Ragnewall ställde till det bakom eget mål och tappade pucken till en Bois-spelare och tvingades ta en utvisning. Troja redde dock ut den situationen och strax efter de vitröda blev fulltaligt kom 1–3 på en spelvändning som Jesper Emanuelsson avslutade med att stänka upp pucken i bortre krysset.

Efter knappt halva matchen uppstod en brottningsmatch mellan Erik Olsson och Linus Andersson bakom Trojas mål. Den fighten utmynnade i matchstraff för duon.

Strax efteråt fick Mariestad kontakt målmässigt då Jesper Lindén vandrade in i slottet och satte pucken till 2–3 bakom en skymd Ragnewall.

Men precis som i första perioden blev den andra hälften av andra perioden ganska händelsefattig där lagen tog ut varandra.

– Jag tycker vi hade bra lösningar i egen zon med ett snabbt förstapass som gjorde att vi spelade oss förbi deras pass. 1–3-målet var snyggt av Jesper. Deras andra mål kom olyckligt och gav dem lite energi, sade Forsberg.

Tredje perioden: Troja inledde tredje ronden i numerärt underläge, men var trots det på vippen att göra mål då Carl-Johan Sjögren försökte via köksvägen. Bois fick ytterligare ett pp-läge, men Troja försvarade sig storstilat och höll tätt.

Troja inriktade sig mest på försvarsspel men stack då och då upp i några attacker. En sådan höll på att resultera, men en hemmaspelare räddade målet från påhälsning liggande på isen.

Då matchuret stod på 57.41 plockade Mariestad ut målvakten och spelade sex mot fem och tryckte på. Det dröjde dock till sista sekunden då bästa chansen kom genom Adam Willig, men Wictor Ragnewall gjorde en magisk förflyttning och räddade med benskyddet.

I samband med slutsignalen uppstod ett nytt slagsmål. Den här gången blev det matchstraff för hemmalagets duo Jesper Lindén och Lucas Larsson samt Trojas Victor Gagic och Tim Bothén.

– Det kändes faktiskt ganska lugnt i slutperioden. Det var första i slutet när de lyfte ut målvakten som det osade lite hett. Wictor (Ragnewall) gjorde en femstjärnig räddning på det sista som hände i matchen. De tre matchstraffen vi fick blev bara för matchen och påverkar inte de kommande kamperna. Nu suger vi på den här segern idag och laddar om för att ta oss an Nybro hemma på lördag, summerade Roger Forsberg, som ville hylla samtliga sina adepter efter den blytunga bortasegern.

Förståeligt.

Alla krigade berömvärt vilket krävs i en kvalserie.

Slutsummering: Troja svarade, efter det ofrivilliga uppehållet, för en riktigt bra bortamatch mot Mariestad. Detta trots att västgötarna fick en smakstart med ett tidigt 1–0-mål. Troja vände dock på skutan via två snabba mål och efter första perioden stod det 1–2. Som blev 1–3 då i början av andra perioden. Efter knappt halva matchen reducerade Bois till 2–3. Men närmare än så kom inte hemmalaget.

Troja spelade klokt försvarsmässigt och försvarade slottet med näbbar och klor och vann till slut rättvist med uddamålet.

Efter två omgångar toppar Troja kvalserien med fem poäng före Hudiksvall på fyra pinnar och Nybro med tre. Sist ligger Mariestad med noll poäng.

På lördag tar Troja emot Nybro i Ljungby Arena.

Vinst där också - och det ser riktigt bra ut...

Matchfakta

Mariestad–Troja 2–3 (1–2, 1–1, 0–0)

Målen: 1–0 (00.59) Douglas Lögdal (Jesper Lindén), 1–1 (2.00) Daniel Karlsson Thörnros (Emil Eriksson/Tobias Törnkvist), 1–2 (3.11) Kevin Karlsson (utan ass), 1–3 (23.09) Jesper Emanuelsson (Karl Olofsson), 2–3 (29.52) Jesper Lindén (Lucas Larsson),

Utvisningar: Mariestad 4x2+1x5+3x20 min, Troja 7x2+1x5+3x20 min.

Skott: 28–26 (8–9, 11–12, 7–5)

Domare: Filip Granrud.

Publik: 8.

Tobias Törnkvist visade ett stort krigarhjärta när Troja besegrade Mariestad med 3–2.

254 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla