Sök
  • Magnus Blom

Troja straffade Mörrum ”En vinst är alltid en vinst”

Mötet mellan IF Troja-Ljungby och Mörrums GoIS i den fjärde omgången i allettan södra blev lika oviss som väntat. När dramatiken hade lagt sig i Ljungby Arena stod hemmalaget som vinnare med 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0) efter straffar.

– Vi kom lite småstukat till den här matchen, men till slut vann vi rättvist. Och en vinst är alltid en vinst, sade Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Första perioden: Båda lagen kom till spel med två raka förluster i ryggen och det märktes i upptakten då det var nervöst och spänt i båda lägre, där Måns Hansson tidigt prickade stolpen. När hemmalaget fick spela i numerärt överläge slarvade Martin Fransson grovt och bjöd Martin Paulsson på ett friläge, vilket den rutinerade pjäsen utnyttjade på bästa sätt och fixade 0–1 bakom Wictor Ragnewall.

Troja arbetade sig in i matchen och efter drygt halva perioden utjämnade laget till 1–1 genom Tobias Törnkvist från slottet där Mörrums keeper Didrik Jansson var chanslös.

Troja fick ett nytt överläge strax efteråt, men förmådde inte skapa något av värde.

– Även om vi fick ett tidigt baklängesmål var det en positiv stämning i båset och ju längre perioden gick desto mer tog vi över spelet, menade Benker..

Andra perioden: Gästerna fick en smakstart i andra akten genom ett tidigt mål. Åter var det Marcus Paulsson som kom solo mot Ragnewall och gjorde inget misstag utan satte säkert 1–2. Glädjen blev dock inte speciellt långvarig. Troja fick en ny chans i numerärt överläge och den här gången blev det mål då Victor Gagic ordnade 2–2 vis en styrning framför kassen. För övrigt hans första mål i allettan,

Resten av perioden i övrigt var ganska händelsefattig och utan någon vidare struktur på spelet.

– Vi bjöd åter på ett baklängesmål och det var tyvärr ”fel gubbe” som fick friläget. Vi hade ju gjort om lite i pp-formationerna och det var kul att se det gav utdelning. Gagic har haft det trögt med målskyttet, men nu stod han på rätt ställe, sade Benker.

Tredje perioden: I tredje perioden var det Troja som hade mest puck. Chansmässigt var det emellertid gästernas som hade bäst chanser. Oscar Holst, den förre Trojaspelaren, bommade öppet mål och Tom Mäkitalo hade ett ribbskott. Trojas främsta farlighet hade Victor Romfors som prickade stolpen.

Troja hade chansen att avgöra i sista minuten då de fick spela i numerärt överläge, men det rann ut i sanden och 2–2 stod sig tiden ut.

– Vi var klart bättre än Mörrum i tredje perioden, men på nytt var vi lite för ineffektiva när lägena uppenbarade sig, suckade Benker.

Fjärde perioden: Troja dominerade, men fick inte till något avgörande.

Straffar: Noa Lindqvist-Muci fixade extrapoängen till Troja via sitt segermål till 3–2.

– Noa visade prov på stor kyla och säkrade två poäng. Det tycker jag vi var värda och vi måste börja någonstans. Bästa enheten var Törnkvist, Lindqvist-Muci och Sjöblom, summerade Johan Benker.

Slutsummering: Troja hade möblerat om i formationerna för att få lite ny energi, men av det syntes inte mycket utan det var ängsligt överlag och ingen femma som kuggade i. Nä, hemmalaget - som saknade rutinerade backen Niklas Enberg på grund av sjukdom - är inte riktigt i fas för tillfället. Får se om nytillskottet Jesper Ylivainio från norska Narvik kan bli den injektion de rödvita såväl behöver då han ansluter till truppen under tisdagen.

Mörrum hade rinkens kung i Marcus Paulsson, som gjorde allt så enkelt. Ett föredöme.

Nästa match för Troja är mot Huddinge borta på onsdag.

Matchfakta

Troja–Mörrum 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0)

Målen: 0–1 (6.46) Marcus Paulsson (utan ass) spel fyra mot fem, 1–1 (10.44) Tobias Törnkvist (Noa Lindqvist-Muci/Lukas Sjöblom), 1–2 (25.24) Marcus Paulsson (Adam Bäckstrand), 2–2 (27.18) Victor Gagic (Kevin Karlsson/Martin Fransson) spel fem mot fyra.

Utvisningar: Troja 3x2 min, Mörrum 7x2 min.

Skott: 44–14 (15–4, 12–7, 11–3, 5–0, 1–0)

Domare: David Gustafsson.

Publik: 8.

Tobias ”TT” Törnkvist svarade för Trojas 1–1-mål mot Mörrum.

91 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com