Sök
  • Magnus Blom

Troja straffade i toppmötet ”Var värda mer”

Toppmötet i allettan södra mellan fyran IF Troja-Ljungby och Nybro Vikings bjöd som väntat på en intensiv kamp. Till slut blev det gästerna som drog det längsta strået efter siffrorna 3–4 (1–1, 2–1, 0–1, 0–0, 0–1)

– Jag tycker spelmässigt vi gjrde en bra insats och var värda mer än en poäng, sade Trojas tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Troja fick en smakstart i toppmötet då Emil Ericsson påpassligt fick tag på en lös puck i slottet och skickade in 1–0 i nättaket bakom Robin Johansson, den förre Trojamålvakten, efter 2.30.

Glädjen varade emellertid i bara drygt fyra minuter. För så pass snabbt efteråt utjämnade backen Rasmus Johansson, med förflutet i Troja, till 1–1 då han kom smygande i slottet i en andravåg.

Efter den händelserika och intensiva inledningen sjönk spelstandarden något den andra halvan av perioden där lagen tog ut varandra bra och hade svårt att skapa några hetare möjligheter.

– Vi började bra och det var fjärdekedjan som visade vägen med intensivt spel i anfallszon, sade Forsberg.

Andra perioden: I mellanronden var det gästerna som inledde bäst. På en snabb spelvändning fråm Nybros sida skar Oliver Nilsson in framför Wictor Ragnewall och smekte enkelt in 1–2.

Troja skapade inte mycket i anfallsväg, men efter knappt halva matchen fick fjärdekedjan till ett långt anfall och det gav utdelning till slut. Tobias Törnkvist snappade upp pucken i slottet och tryckte in 2–2.

Målet gav en kick åt hemmalaget som strax efteråt tog ledningen med 3–2. Åter var det fjärdekedjan som var inne på isen och där Emil Ericssons skott från snäv vinkel ställde en förvånad Robin Johansson.

I andra perioden öppnade spelet upp sig betydligt och Trojas ledning var välförtjänt.

– Vi åkte på en spelvändning och låg plötsligt under. Men vi arbetade oss tillbaka och återtog ledningen även om vårt tredje mål tillhör tur-kontot. Vi hade också 4–2 inne, men det dömdes bort för spark, sade Forsberg.

Tredje perioden: Den tredje akten började illa för Troja som släppte till en del chanser. Och ett heltokigt byte bäddade så att Eero Savilahti kom helt fri med Ranewall och elegant skickade upp 3–3 i krysset.

Efter 45.29 gjorde Trojacoachen Roger Forsberg det enda rätta och tog time out då de rödvita såg vilsna ut. Det blev bättre efter breaket, men totalt sätt blev den resterande del av perioden ganska intetsägande och 3–3 stod sig tiden ut.

– Tyvärr fick Nybro ett tidigt kvitteringsmål och därefter spelade de oerhört tajt och vi hade svårt att komma till, sade Forsberg.

Förlängningen: I förlängningen böljade spelet fram och tillbaka i tre mot tre och båda lagen hade chanser att avgöra. Troja fick sista möjligheten då de fick spela fyra mot tre då 53 sekunder återstod, men fick aldrig till något vettigt avslut.

Straffar: Här gick extrapoängen till Nybro där Eero Savilahti avgjorde med en kylig straff.

– Nybro har spetsspelare som kan avgöra och gjorde de, medan våra inte klev fram. Vi hade chansen, inte minst i powerplay, men fick inte till det. Nu har vi tio dagar till nästa match och vi ska ha en lagaktivitet på fredag och även en ledig helg. Sedan får vi se vad som händer i övriga matcher innan vi ska spela vår sista kamp. Då vet vi vad som gäller. Stort plus till fjärdekedjan, summerade Roger Forsberg.

Slutsummering: Troja tog en viktig poäng mot Nybro, vilket med all sannolikhet betyder en playoff-plats, men vilken slutplacering det blir i allettan södra är högst osäkert. Laget hade definitivt chansen att ta samtliga poängen, men ett slarvigt byte i hemmalaget bäddade för 3–3-målet av Nybro i slutperioden.

En positiv injektion i Troja var otvivelaktig centern Simon Wester i fjärdekedjan. Han rörde verkligen om i grytan och fick med sig kedjekamraterna Emil Ericsson och Tobias Törnkvist. Den trion stod för samtliga hemmamål och det är bara att hoppas de får fortsätta tillsammans.

För Troja väntar nu ett tio dagar långt speluppehåll innan de tar sig an Vimmerby borta i slutomgången. Där kommer Trojas tabellplacering att spikas inför det kommande playoff-valet.


Matchfakta

Troja–Nybro

3–4 (1–1, 2–1, 0–1, 0–0, 0–1)

Målen: 1–0 (2.30) Emil Ericsson (Tobias Törnkvist/Daniel Karlsson Thörnros), 1–1 (6.52) Rasmus Johansson (Sebastian Borg), 1–2 (24.07) Oliver Nilsson (Erik Lindström/Eero Savilahti), 2–2 (28.49) Tobias Törnkvist (Simon Wester), 3–2 (32.37) Emil Ericsson (Simon Wester/Kevin Karlsson), 3–3 (44.00) Eero Savilahti (Janne Väyrynen), 3–4 Eero Savilahti (avgörande straff).

Utvisningar: Troja inga, Nybro 3x2 min.

Skott: 32–21 (10–7, 13–8, 5–4, 4–1, 0–1)

Domare: Oscar Niklasson.

Publik: 8.


126 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com