Sök
  • Magnus Blom

Troja storfavorit hemma mot nästjumbon ”Vi är i bra form”

Efter nio omgångar av Hockeyettan Södra tronar IF Troja-Ljungby överst i tabellen på 22 poäng. På söndag ställs de mot nästjumbon Borås HC som endast skrapat ihop sex poäng och får givetvis gälla som storfavorit.

– Vi känner oss i bra form. Kul också att det blir lite mer folk på matchen än tidigare, säger Trojas tränare, Roger Forsberg.

Efter en halvblek avslutning i matchen mot Tranås näst senast, då Troja tappade 2–0 till 2–4, studsade laget verkligen tillbaka i onsdags och vann i den tidiga seriefinalen borta mot Nybro Vikings med klara 3–0 efter säsongens i särklass bästa insats.

– Vi agerade verkligen som ett lag, speciellt i tredje perioden. Då öste vi verkligen på och gav inte Nybro någon chans att sticka upp.

Nu väntar alltså nästjumbon Borås i Ljungby Arena, som på söndag får ta emot 300 åskådare, vilket givetvis blir ett litet lyft gentemot tidigare då endast 50 åskådare fått släppas in. På papperet ser det ut som en ”braketta” då gästerna endast mäktat med att vinna mot jumbon Tyringe SoSS hittills.

– Vi får inte låta oss luras av tabelläget. Borås har ett bättre lag än vad poängskörden skvallrar om och har varit med i de flesta matcherna utan att ha marginalerna på sin sida. De har två toppspelare i Henrik och Anders Eriksson, som är oerhört nyttiga i deras offensiv, berättar Roger Forsberg.

I Troja är allt förstås uppåt efter den övertygande bortavinsten i onsdags. I torsdags tränade de som vanligt, men tog fritt i fredags för att istället träna under lördagen.

– Det är 50/50 att Niklas Enberg spelar efter sin lättare hjärnskakning. Vi avgör det efter lördagspasset. Vi kommer även att matcha Simon Wester hårdare än på slutet. Han behöver istid för att utvecklas.

Något annat?

– Vi får se om det blir ett målvaktsbyte. Anton (Hjalmarsson) skulle stått mot Tyringe, men blev sjuk. Nu har han tränat ikapp och känner han sig redo kan det bli så att han gör sin första A-lagsmatch från start.

Ni hade ändrat lite i pp-uppställningarna senast. Hur blev utfallet?

– Bra. Vi gjorde två mål i den spelformen på fem försök och det var bättre än tidigare då det hackat en hel del. Jag hoppas givetvis det håller i sig.

Vad blir viktigt i ert spel mot Borås, som med all säkerhet lär komma hit och spela tillknäppt och satsa på kontringar?

– Att vi går in och är ödmjuka inför uppgiften.

Hur är känslan?

– Bra. Spelar vi som vi kan har vi goda möjligheter att ta tre poäng, slutar Roger Forsberg.


Troja

Trojas fem senaste matcher: Nybro 3–0 (b), Tranås 2–4 (h), Tyringe 4–1 (b), Kalmar 6–3 (h), Halmstad 2–1 (b).

Tabellplacering: 1) 22 poäng, +8.

Poängligan: 1) Alexander Bjurström, 10 poäng (5 mål+5 assist), 2) Hampus Gustafsson, 9 (5+4), 3) Noa Lindqvist-Muci, 8 (3+5).

Powerplay: 8) 17.39.

Boxplay: 4) 85.29.

Största busen: Tobias Törnkvist, 35 min.

Borås

Borås fem senaste matcher: Karlskrona 1–3 (b), Vimmerby 3–5 (h), Tranås 0–2 (b), Mörrum 1–2 (h) efter förlängning, Tyringe 3–2 (b).

Tabellplacering: 11) 6 poäng, –19.

Poängligan: 1) Henrik Eriksson, 8 poäng (4 mål+4 assist), 2) Anders Eriksson, 7 (2+5), 3) Ludvig Jansson, 6 (3+3).

Powerplay: 11) 12.12.

Boxplay: 8) 80.00.

Största busen: Ludvig Jansson, 29 min.


Återkommer i bloggen om hockeyspel i helgen.

Troja tar emot Borås på söndag och är storfavoriter på förhand.

253 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla