Sök
  • Magnus Blom

Troja skaffade sig matchboll efter sent avgörande

Det första kvartsfinalmötet mellan IF Troja-Ljungby och Vimmerby Hockey i Ljungby Arena blev en spännande historia, men till slut skipades rättvisa då Troja vann med 3–1 (1–1, 0–0, 2–0).


– Sett till matchen var vi det bättre laget och vann till slut rättvist, kommenterade Trojas nöjde tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Troja började piggt och ägde pucken mest under de första fem minuterna, men skapade inga farligheter framför Tomas Rydén i bortakassen.

Vimmerby, som är kända för sina sylvassa spelvändningar, utnyttjade en sådan då Anton Carlsson spelade fram Jonas Nyman som elegant skarvade in 0–1 bakom Troja-keepern Wictor Ragnewall.

Efter det tappade Troja initiativet en aning.

Men, när gästernas Christian Lindberg blev utvisad fick Troja lite tryck igen mot motståndarmålet. Först prickade Jesper Ylivainio ribban innan Jesper Emanuelsson utjämnade till 1–1.

I slutet av perioden åkte Tobias Törnkvist onödigt ut och Vimmerby fick chansen att återta ledningen, men fick inte till något vidare pp-spel utan Troja kunde utan problem hålla tätt.

– Även om vi hamnade i underläge höll vi oss till vår gameplan och det kändes tryggt. Kul också att vi fick utdelning i vårt pp, menade Forsberg.

Andra perioden: Även i upptakten av den andra perioden var det Troja som var det spelförande laget. Först i kraft av ett numerärt överläge och sedan några långa anfall, som dock Vimmerby hanterade ganska bra.

Efter knappt halva matchen vaskade Anton Carlsson fram en bra möjlighet då han gick runt kassen, men Ragnewall fick ut benskyddet och räddade.

Resten av perioden handlade det enbart om hemmalaget som fick till en rad långa anfall och på så sätt sög musten ur gästerna. Men några heta chanser framför Tomas Rydén skapades emellertid inte.

– Vi var långa stunder i Vimmerbys zon och vi hade önskat fler avslut mot mål, men de är oerhört svåra att komma på insidan, sade Forsberg.

Tredje perioden: I tredje ronden jämnade spelet ut sig, men några heta målchanser dök aldrig upp mellan två försvarsstarka gäng. Efter powerbreaket (50.07) fick Troja ett numerärt överläge igen, men förmådde inte få till några vassa avslut. Strax efteråt hade Jesper Ylivainio en styrning, men Rydén gjorde en vass parad.

Men till slut fick Victor Romfors hål på VHC-målvakten. Carl-Johan Sjögren hittade ut till Romfors som via ett vasst handledsskott ordnade 2–1 med drygt fem minuter kvar via stolpens hjälp.

Vimmerby lyfte målvakten med 89 sekunder kvar och satsade på sex utespelare, men det blev aldrig riktigt farligt framför Ragnewall. Istället lyfte Trojakaptenen Daniel Karlsson Thörnros in 3–1 med en backhand i den tomma bortakassen.

– Vimmerby satte lite mer press i tredje perioden, men vi bemästrade det bra och kunde till slut göra 2–1 på en fin spelvändning. Att ”Trucken” spikade slutresultatet till 3–1 med en backhandflip kändes oerhört skön. Nu har vi skaffat oss ett bra läge och all press ligger på Vimmerby på fredag. Nu ska vi suga på den här karamellen i kväll och åker upp till Vimmerby med en stor ödmjukhet på fredag, summerade Roger Forsberg.

Slutsummering: Troja tog en välförtjänt seger mot Vimmerby i den första kvartsfinalen. Laget förde matchen i stort sett från början till slut och behandlade det tidiga 0–1-målet på bästa sätt. Troja behöll lugnet och malde till slut ned Vimmerby på ett beundransvärt vis. Matchen var dock målmässigt jämn men fem minuter före full tid gav Victor Romfors Troja ledningen med 2–1 och sedan kom även 3–1 i tom kasse genom ”Trucken”.

Troja har nu skaffat sig en matchboll inför fredagens returmöte på bortais.

Kan spelarna vara lika disciplinerade även i den matchen är chansen stor att Troja spelar i kvalserien.


Matchfakta

Troja–Vimmerby 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)

Målen: 0–1 (6.19) Jonas Nyman (Anton Carlsson/Oskar Lindgren), 1–1 (16.37) Jesper Emanuelsson (Måns Hansson/Victor Romfors) spel fem mot fyra, 2–1 (54.51) Victor Romfors (Carl-Johan Sjögren), 3–1 (59.56) Daniel Karlsson Thörnros (utan ass) spel fem mot sex i tom kasse.

Utvisningar: Troja 1x2 min, Vimmerby 4x2 min.

Skott: 39–25 (17–9, 11–5, 11–11)

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 8.

Troja och Vimmerby bjöd på en jämn kamp. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

220 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com