Sök
  • Magnus Blom

Troja nollade Kristianstad i premiären ”Visade bra karaktär”

IF Troja-Ljungby gjorde säsongsdebut borta mot Kristianstads IK från allsvenskan. Men det bekom inte Troja som svarade för en gedigen laginsats och vann med komfortabla 3–0 (0–0, 2–0, 1–0).

– Visst, Kristianstad saknade några tunga namn, men det förringar inte vår insats. Det var riktigt bra överlag och vi visade verkligen bra karaktär och det är något vi ska ta med oss till kommande matcher, kommenterade Trojas tränare, Roger Forsberg, efter premiärvinsten.

KIK, som i upptakten av säsongen besegrat såväl Malmö (2–1 efter over time) och Rögle (6–5), var det bättre laget inledningsvis medan Troja växte in i matchen efterhand. 0–0 var rättvist efter den första akten.

I mittperioden fick Troja mer och mer att säga till om.

Det blev också 0–1 genom nyförvärvet Alexander Bjurström, som därmed blev premiärmålskytt. Därefter spädde Niklas Enberg på till 0–2.

– Vi kaxade upp oss och fick till långa anfall och var kreativa samt vårdade pucken bra, berömde Trojatränaren.

I slutperioden åkte Troja på sju tvåor och fick slita ont i box play. Bland annat klarade de av två tre-mot-fem-underlägen med bravur.

– All heder åt dem som var inne och krigade på isen. Totalt var vi uppe i 20 blockade skott och det imponerar i den första matchen för säsongen. Nu har vi något att bygga vidare på, menade Forsberg.

Slutresultatet 0–3 spikade Martin Fransson i tom hemmakasse med mindre än minuten kvar att spela.

Trojas nästa match är borta mot Nybro på onsdag.

Matchfakta

Kristianstad–Troja

0–3 (0–0, 0–2, 0–1)

Målen: 0-1 (25.01) Alexander Bjurström (Niklas Enberg), 0–2 (29.42) Niklas Enberg (Alexander Bjurström/Måns Hansson), 0–3 (59.07) Martin Fransson (utan ass) i tom asse.

Utvisningar: K 8x2, T 12x2.

Skott: 37–24 (12–11, 9–7, 16–6).

Domare: Fredrik Rönnberg och Alexander Österberg.

Publik: 50.

Trojamålvakten Wictor Ragnewall höll nollan mot Kristianstad.


308 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com