Sök
  • Magnus Blom

Troja möter formstarkt Vimmerby ”Vi hade ett långt videomöte”

Två av förhandsfavoriterna inför seriestarten i Hockeyettan Södra var IF Troja-Ljungby och Vimmerby HC. Och så här långt har de infriat förväntningarna då de ligger etta respektive trea i tabellen. På fredags möts de i Ljungby Arena.

– Viktiga poäng står på spel, men vi vill upp på hästen igen efter förlusten mot Mörrum, rapporterar Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Vimmerby kommer till spel med stort självförtroende till matchen. På de senaste åtta kamperna har de tagit 20 poäng och endast förlorat mot Halmstad hemma (1–3) och klättrat till tredjeplats i den yttersta jämna tabellen.

– Det är ett skickligt lag som spelar med mycket fart och visat fin form på sistone. De lär komma ned hit och göra allt för att slå oss, misstänker Benker.

För Troja tog alltså segersviten på fyra raka triumfer slut i onsdags då det blev 4–5 i baken mot Mörrum i Jössarinken, trots att laget ledde vid tre tillfällen under matchen då de hade 1–0, 3–2 samt 4–3.

Mörrum vände dock på underläget via två mål de sista fem minuterna och vann med 5–4.

– Vi är förstås inte nöjda med att vi tappade segern i slutminuterna. Vi hade ett långt videomöte innan torsdagsträningen där vi gick igenom en del saker som vi behöver förbättra. En detalj som fungerade var vårt pp-spel, där vi gjorde tre kassar. Det ska vi fortsätta med.

Vilka punkter kommer ni att trycka på i ert spel mot Vimmerby?

– Vi kan bli betydligt bättre i spelet runt båda kassarna. Vi agerade alldeles för naivt mot Mörrum och det straffade sig till slut. Vidare måste vi vara beredda på att åka mycket skridskor, för det lär gå undan ute på isen.

Blir det några ändringar i truppen?

– Alla är friska och krya i truppen. Det vi funderar på är om vi ska byta målvakt från Wictor Ragnewall till Anton Hjalmarsson.

Hur är känslan inför matchen?

– Den är bra. Kan vi bjuda på samma spel som vi gjort på slutet i hemmamatcherna ska vi ha en hygglig chans, slutar Johan Benker.

Troja

Trojas fem senaste matcher: Mörrum 4–5 (b), Hanhals 7–1 (h), Karlskrona 5–3 (b), Borås 5–1 (h), Nybro 3–0 (b).

Tabellplacering: 1) 31 poäng, +23.

Poängligan: 1) Victor Romfors, 16 poäng (6 mål+10 assist), 2) Alexander Bjurström, 12 (6+6), 3) Hampus Gustafsson, 10 (5+5).

Powerplay: 3) 23.33.

Boxplay: 2) 88.10.

Största busen: Tobias Törnkvist, 35 min. Vimmerby

Vimmerbys fem senaste matcher: Tranås 6–2 (h), Tyringe 3–1 (b), Halmstad 1–3 (h), Kallinge-Ronneby 4–2 (b), Kalmar 4–3 (h) efter straffar.

Tabellplacering: 3) 26 poäng, +16.

Poängligan: 1) Jonas Nyman, 15 poäng (4 mål+11 assist), 2) Anton Carlsson, 13 (1+12), 3) Mathias Wigley, 11 (9+2).

Powerplay: 6) 21.05.

Boxplay: 4) 85.00.

Största busen: Oscar Gustavsson, 25 min.81 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com