Sök
  • Magnus Blom

Troja lirar hemma - och en stark hockeydubbel

Hockeyettan Södra rullar vidare och i eftermiddag är det dags för den fjärde omgången. För Trojas del betyder det hemmamatch mot Kallinge-Ronneby i Ljungby Arena. Dessutom har jag hittat en spelvärd dubbel.


När det gäller Troja kom de hem efter besöket i Vimmerby med tre poäng. Ett styrkebesked som gör att självförtroendet stärktes ytterligare i truppen. Laget värmde under förmiddagen och tränaren Roger Forsberg hälsar följande:

- Vi ville ha lite fysisk aktivitet och alla var på plats och såg pigga ut. Vi kommer att rulla runt på sju backar och 13 anfallare på nytt.

Nu tar ni emot Kallinge-Ronneby. Vad kan du berätta om dem?

– Ett puckskickligt lag som är vassa i sina omställningar samt har ett bra power play.

Vad vill du se av ditt manskap?

– Att vi trycker på repris-knappen från i fredags. Då agerade vi som ett lag och gör vi det är vi svårslagna, slutar Roger Forsberg.

Dagens spel: Spelstopp 16.00. Troja-KRIF 1 (1.65) och Nybro-Mörrum 1 (1.37). Oddset: 2.26.

Troja imponerade och vann borta mot Vimmerby i fredags. Efter en trevande inledning tog de över matchbilden och avgjorde rättvist i slutperioden. Försvarsspelet de sista två perioderna var klockrent och samtliga spelare finns tillgängliga för spel.

Gästande KRIF har inlett trevande. De startade med en straffseger mot Kalmar och tog därefter tre pinnar mot bottengänget Tyringe efter ett sent avgörande med dryga minuten kvar. I fredags tappade de 3–1 mot Tranås till 3–4 efter straffar. Formen är således tveksam.

Nybro startade med vinster mot Karlskrona (3–0) och Borås 8–2. I fredags var de på väg mot tredje raka segern, men tappade 4–2 i slutperioden mot Hanhals till 4–5 efter straffar. Hemma brukar de sällan göra bort sig.

Mörrum tog tre poäng i premiären efter 4–2 mot Tranås. Var sedan fullständigt utspelat av Troja och föll med 1–4. I fredags blev det 2–3 i derbyt hemma mot Karlskrona. Det finns ett visst kunnande i truppen, men på bortaplan brukar de ha det tufft.

Jag provar 200 kronor.

I hockeykassan: 2 spel. +30 kronor.


115 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com