Sök
  • Magnus Blom

Troja krossade Vimmerby i toppmötet ”En kanoninsats”

Det formligen lyste revanschlusta över IF Troja-Ljungby i toppmötet mot Vimmerby Hockey i Hockeyettan Södra. Och det avspeglade sig också i slutresultatet som blev klara 4–0 (1–0, 3–0, 0–0).

– En kanoninsats från killarnas insats. de studsade verkligen tillbaka efter förlusten mot Mörrum i onsdags, kommenterade Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Första perioden: Troja kom ut med en ruggig beslutsamhet i den första tredjedelen. Och utdelningen kom redan i första bytet då Karl Olofsson tryckte in 1–0 bakom Tomas Rydén efter bara 18 sekunder.

Anstormningen fortsatte med oförminskad styrka från hemmalagets sida och det var ytterst nära ytterligare ett mål men Alexander Bjurströms skott träffade överliggaren.

Att det var ett lag på isen framgår av skottstatistiken som slutade 11–5, vilket gjorde att Wictor Ragnewall i Trojas kasse hade en lugn första period.

– Killarna var oerhört fokuserade direkt och fick en bra start med ett tidigt mål, men borde kanske gjort något mål till med tanke på hur det såg ut spelmässigt. Försvarsmässigt tillät vi inte Vimmerby att skapa någonting, berömde Trojacoachen.

Andra perioden: I andra perioden jämnade spelet ut sig och gästernas Jonas Nyman fick ett friläge, men Ragnewall var beredd och räddade. Efter drygt halva matchen fick Troja retroaktiv utdelning där centern i förstafemman Karl Olofsson klev fram. Först ordnade han 2–0 och sedan spädde han på med 3–0 i power play och blev därmed tremålsskytt.

Vimmerby fick chansen i numerärt överläge, men Troja klarade den situationen och när Alexander Bjurström lämnade utvisningsbåset blev han frispelad av Niklas Enberg och tråcklade in 4–0.

– Spelmässigt tappade vi lite i andra, men var i gengäld väldigt effektiva när lägen uppstod. Kul för Kalle att hänga tre baljor, menade Benker.

Tredje perioden: Inför tredje perioden skiftade Vimmerby målvakt. Ut med Tomas Rydén och in med Gustav Bågenvik. Det gav ett litet lyft för gästerna men inte tillräckligt för att hota Troja på allvar.

De rödvita spelade av matchen på ett säkert sätt och tog inga risker utan hemförde en solklar 4–0-seger till slut.

– Vi stängde matchen på ett bra sätt och Vimmerby hade inget att komma med. En topp 3-insats över säsongens matcher hittills. Nu ska det bli kul att möta Kallinge-Ronneby på söndag. Vi tar fritt på lördag och värmer lite på förmiddagen innan vi åker till Blekinge, sammanfattade Johan Benker.

Slutsummering: Troja visade att den onödiga förlusten mot Mörrum i onsdags var en tillfällighet. De visade redan från första nedsläpp att det nederlaget skulle gå ut över Vimmerby. Dominansen var total från hemmalagets sida och siffrorna speglar matchbilden ganska väl.

Extra kul var det för Wictor Ragnewall att hålla nollan på hemmaplan för första gången den här säsongen. Wictor spikade även igen mot Nybro borta för ett tag sedan.

Troja, som fortfarande leder serien efter 14 omgångar, har ny match på söndag. Då är det borta mot Kallinge-Ronneby.


Matchfakta Troja–Vimmerby 4–0 (1–0, 3–0, 0–0)

Målen: 1–0 (00.18) Karl Olofsson (Carl-Johan Sjögren/Victor Romfors), 2–0 (30.53) Karl Olofsson (Emil Eriksson/Alexander Bjurström), 3–0 (34.02) Karl Olofsson (William Romfors/Kevin Karlsson) spel fem mot fyra, 4–0 (37.48) Alexander Bjurström (Niklas Enberg).

Utvisningar: Troja 2x2 min, Vimmerby 3x2 min.

Skott: 35–27 (11–5, 16–14, 8–8)

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 50.

Troja gav aldrig Vimmerby någon chans att sticka upp.

203 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com