Sök
  • Magnus Blom

Troja klart bäst i seriefinalen ”Vi körde över Nybro”

Seriefinalen i Hockeyettan Södra mellan Nybro Vikings och IF Troja-Ljungby slutade 0–3 (0–0, 0-1, 0–2) i Liljas Arena och därmed befäste Troja sin position som tabelletta efter en styrkedemonstration.

– Jag är full av beundran över killarnas insats. I tredje perioden körde vi över Nybro och vann välförtjänt, bubblade Trojas nöjde tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Det hände i ärlighetens namn inte speciellt mycket i den första akten utan det rörde sig mest om ställningskrig i mittzon och de klara målchanserna uteblev för båda lagen. Det gjorde att de båda burväktarna Robin Johansson i Nybro som Wictor Ragnewall inledningsvis hade en lugn kväll.

– Det var lite trevande i början från vår sida, men vi tillät aldrig Nybro få igång något tryck mot oss, sade Forsberg.

Andra perioden: I den andra perioden hände det betydligt mer ute på isen. För Trojas del handlade det mycket om att ”döda utvisningar”. Gästerna tillbringade nämligen halva perioden i utvisningsbåset, men försvarade sig väl och klarade vid två tillfällen spel i tre mot fem i 19 respektive 27 sekunder.

Nybro, med seriens bästa boxplay med 96 procent, drog på sig två tvåor och fick kapitulera vid det ena tillfället. Hampus Gustafsson stack in näbben framför Robin Johansson och tryckte in 0–1, hans femte mål för säsongen.

Noterbart är att lagen också hade varsitt stolpskott. Simon Hansson i Nybro och Kevin Karlsson i Troja.

– Vi fokuserade på fel saker i mittperioden och det gjorde att vi drog på oss ”dumma” utvisningar. Vårt boxplay var dock suveränt. I gengäld gjorde vi ett viktigt mål då vi tog ledningen, där Hampus visade vilja framför kassen, sade Forsberg.

Tredje perioden: I den tredje perioden hade Troja ett klart grepp om händelserna och visade framför allt upp ett otroligt starkt försvarsspel, där Nybros offensiva försök var tämligen fruktlösa. Matchen avgjordes med mindre än tio minuter kvar då backen Linus Andersson ordnade 0-2 på ett vinkelskott som överraskade Robin Johansson. Det målet gav Troja ytterligare energi och när de fick chansen att spela fem mot fyra kom även 0–3, där Alexander Bjurström var sist på pucken.

– Vi gick verkligen ut och gasade i slutperioden och det var kul att se, för Nybro kom ingenstans. Linus gjorde sitt första mål i A-lagssammanhang och visade sig att det lönar sig att lägga puckar på mål, kommenterade Forsberg.

Slutsummering: Troja svarade för säsongens i särklass bästa insats då de vann seriefinalen borta mot Nybro på ett mycket övertygande sätt, inte minst försvarsmässigt där agerandet var klockrent.

– Kul även att vi gjorde två mål i powerplay, det har hackat lite annars på slutet. Men ändringarna vi gjorde slog väl ut. I övrigt blockade vi tio skott och det var imponerande att se hur killarna offrade sig. Roligt för Ragnewall att hplla nollan, förstås. I övrigt var det en lagseger, summerade belåtne Roger Forsberg.

Trojas nästa uppgift blir på söndag då Borås kommer på besök till Ljungby Arena.

Matchfakta

Nybro–Troja 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)

Målen: 0–1 (32.44) Hampus Gustafsson (Alexander Bjurström/Victor Gagic) spel fem mot fyra, 0–2 (51.38) Linus Andersson (Alexander Bjurström/Daniel Karlsson Thörnros), 0–3 (53.38) Alexander Bjurström (Moa Lindqvist-Muci/Daniel Karlsson Thörnros) spel fem mot fyra.

Utvisningar: N 5x2 min, T 6x2 min.

Skott: 27–32 (7–13, 16–11, 4–8).

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 50.

Wictor Ragnewall höll säsongens första nolla då Troja vann seriefinalen med 3–0 mot Nybro.

116 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com