Sök
  • Magnus Blom

Troja kan säkra en plats i kvalserien ”Bra energi i gruppen”

Åtta lag återstår i slutspelet i hockeyettan då det är dags för returmöten i kvartsfinalerna under fredagskvällen. Ett lag som kan säkra sin plats till kvalserien är IF Troja-Ljungby som har matchboll borta mot Vimmerby Hockey.

– Man behöver inte vara raketforskare för att förstås att vi hellre leder med 1–0 i matcher än ligger under med 0–1. Vi har dock inte vunnit mer än den första ronden och nu är det dags för den andra. Vi är redo för en ny holmgång, säger Trojas tränare, Roger Forsberg.

Troja vann första mötet i tisdags med 3–1. Gästerna tog ledningen, men Troja trummade på och malde helt enkelt ned bortalaget. Jesper Emanuelsson kvitterade till 1–1 i numerärt överläge i första innan Victor Romfors, fem minuter före full tid, skickade in 2–1 till hemmalaget. Slutresultatet 3–1 spikade kaptenen Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros i tom kasse.

Det var ge och ta på isen och det uppstod även het ordväxling mellan Forsberg och kollegan Phil Horsky i Vimmerby.

Vad handlade det om?

– Ah, jag skrek på domaren lite då han i mina ögon missade en solklar tripping. Då började Phil att skrika åt mig och då sade jag att han skulle sköta sitt och jag mitt. Det var inte mer än så.

Arenabolaget, som driver restaurangen, gick ju i konkurs under onsdagen. Är det något som påverkar spelartruppen?

– Det är naturligtvis jättetråkigt för alla inblandade. Både vi ledare och spelare äter ju där och får även med oss matlådor hem. Nu får vi lösa det på annat sätt.

Okej. Vad tar ni med er från den första matchen?

– Sett över tre perioder var vi det bättre laget och hade en bra disciplin. Även om vi hamnade i underläge fortsatte vi att trumma på.

Några detaljer som ni vill ska bli bättre i ert spel?

– Vi önskar lite mer trafik framför deras kasse. Samtidigt är det en avvägning, för vi måste se upp med deras kontringar också.

Hur är läget i spelartruppen?

– Som tidigare. Alla är friska och krya och det känns förbaskat skönt.

Nu har Vimmerby kniven mot strupen. Hur tror du de resonerar och vilken matchbild blir det i returmötet?

– Jag tror de kommer ut lite hårdare än de brukar. De är ju tokdesperata och måste vinna, annars är ju säsongen över. Det gäller att vi är vakna i matchstarten.

Vad har du för känsla inför matchen?

– Det är åtta bra division 1-lag som återstår och alla vill komma till kvalserien. Det blir tufft, men det är vår ambition. Vi vill helst stänga matchen redan i morgon kväll och komma hem till Ljungby och sova i våra egna sängar, slutar Roger Forsberg.

Skulle det bli en tredje och avgörande match på lördag kommer Trojas trupp i så fall att bo på hotell i Vimmerby för att få den bästa uppladdningen.

Kvalserien startar preliminärt tisdagen den 13 april.

Trojas målvakt Wictor Ragnewall får som vanligt en nyckelroll.

159 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com