Sök
  • Magnus Blom

Troja kammade noll i epilogen ”Vi hade önskat mer”

Det blev förlust för IF Troja-Ljungby i epilogen av allettan södra. Hemmalaget Vimmerby HC vann kampen i sin hemmahall med 5–3 (1–1, 1–1, 3–1) och därmed slutade Troja på femte plats i tabellen.

– Vi hade önskat mer naturligtvis, men vi fick en för dålig start på serien, kommenterade Trojas tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Efter en ganska jämn inledning drabbades Troja av matchens första utvisning då Daniel Karlsson Thörnros fick sätta sig på botbänken. Där fick han bara sitta i 32 sekunder, för längre tid än så behövde inte Vimmerby på sig för att göra 1–0 genom Anton Carlsson efter en variant som överlistade Wictor Ragnewall.

Efter baklängesmålet tog Troja över taktpinnen och skapade en del chanser mot Tobias Rydén i hemmakassen, som dock höll tätt. Efter slarv av Trojabacken Martin Fransson fick Anton Carlsson öppen kasse till 2–0, men Ragnewall gjorde en monsterräddning.

Istället blev det 1–1 i slutet av perioden då Noa Lindqvist-Muci skickade in en puck från kanten som en förvånad Rydén släppte in vid första stolpen.

– Första perioden var riktigt bra från vår sida. Vi bestämde ute på isen och visade bra attityd, sade Forsberg.

Andra perioden: Även den första halvan av andra akten gick i Trojas favör. Och efter knappt halva matchen blev det 1–2. Victor Romfors hittade stekhete Simon Wester i slottet och han nöp till direkt och Rydén var chanslös.

Glädjen blev dock inte långvarig. Med Jesper Emanuelsson i utvisningsbåset kvitterade Vimmerby till 2–2 genom Johan Schreiber som styrde in pucken framför Ragnewall.

– Ledningsmålet var snyggt, men dessvärre förlorade vi ett kampmoment framför eget mål. Pucken tog oturligt på en skridsko och gick i mål, suckade Forsberg.

Tredje perioden: I tredje perioden inledde Vimmerby bäst och återtog ledningen då Jakob Karlsson satte 3–2. Troja lät sig dock inte nedslås utan kom tillbaka starkt och utjämnade till 3–3 genom Victor Gagic efter ett långt anfall.

Men en billig retur från Ragnewall bäddade för 4–3 till hemmalaget då Sebastian Vidmar höll sig framme och petade in ledningspucken.

Troja klarade sedan ett numerärt underläge i två minuter efter ett uppoffrande spel i egen zon.

I slutet av matchen plockade Troja ut Ragnewall och satsade på sex utespelare, men trots att de var i anfallszon och skapade några hyggliga möjligheter blev det ingen utdelning. Istället punkterade Vimmerby drabbningen då en halv minut återstod då Sebastian Vídmar skickade in 5–3 i tom kasse.

– Lite surt att vi inte fick in pucken, men vi förlorade matchen i special teams. Vi brukar inte släppa in två i boxplay i en match och framåt blev vi åter mållösa och där har vi lite att jobba med under uppehållet. Nu drar vi igång igen på tisdag och ser fram emot åttondelsfinalen, summerade Roger Forsberg.

Slutsummering: Troja avslutade alltså med en förlust borta mot Vimmerby och en femteplats i tabellen Spelmässigt var de väl så bra, men ett par enkla missar i egen zon bäddade för förlust samtidigt som spelet i numerärt överläge inte var tillräckligt bra.

Nu väntar ett drygt två veckor långt uppehåll innan det är dags för åttondelsfinaler, där Troja alltså inte kommer att få välja motstånd utan istället bli valda av någon konkurrent.

Om säsongen inte ska få ett abrupt slut för Troja finns det en del punkter att gå igenom.

Målvaktsspelet: Wictor Ragnewall är inte i närheten av sin kapacitet. Lär trots det få förtroendet. Men, Anton Hjalmarsson vill säkert utmana.

Backsidan: Normalt stabilt, men här finns det potential för mer.

Anfallssidan: Ett sorgebarn under hela allettan. Ingen trojan bland topp 25 i poängligan och det har väl aldrig tidigare hänt?

Special teams: Åtta i pp-ligan (15.71) och sexa i bp-ligan (77.08) är på tok för dåligt om man har ambitionen att vara med och fightas om en plats i allsvenskan. Det är bara att gnugga och åter gnugga de kommande veckorna. Hitta rätt formationer och lite nya varianter. Överraska!

För får inte Troja fason på de här punkterna är det good bye betydligt snabbare än många kunnat ana innan säsongen drog igång.

Matchfakta

Vimmerby–Troja

5–3 (1–1, 1–1, 3–1)

Målen: 1–0 (6.53) Anton Carlsson (Jakob Karlsson/Jonas Nyman) spel fem mot fyra, 1–1 (19.31) Noa Lindqvist-Muci (Daniel Karlsson Thörnros), 1–2 (29.00) Simon Wester (Victor Romfors/Daniel Karlsson Thörnros), 2–2 (32.23) Johan Schreiber (Ludvig Vännström/Pelle Ström) spel fem mot fyra, 3–2 (45.14) Jakob Karlsson (Oskar Carlsson), 3–3 (47.31) Victor Gagic (Martin Fransson), 4–3 (49.00) Sebastian Vidmar (Ludvig Vännström/Philip Rondahl), 5–3 (59.30) Sebastian Vidmar (Pierre Gustavsson)

Utvisningar: Vimmerby 4x2 min, Troja 5x2+1x20 min.

Skott: 29–34 (6–13, 8–9, 15–12)

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 8.

Troja har en hel del punkter att tänka på inför det stundande slutspelet.

112 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com