Sök
  • Magnus Blom

Troja jagar första bortasegern i allettan södra

IF Troja-Ljungby har spelat tre bortamatcher i allettan södra och suktar fortfarande efter första segern. Chansen finns definitivt på söndag då de rödvita åker för att möta Skövde IK i Billingehov.

– Vi åker upp med stora förhoppningar om att ta tre poäng då grabbarna är oerhört spelsugna, hälsar Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Skövde har haft en tuff start på allettan södra då de inledde med fem raka förluster och et stukat självförtroende. Därför var det starkt av dem att åka ned och vinna mot Karlskrona med 6–3. De skulle mött Mörrum i onsdags, men den matchen fick ställas in.

– Starka papper att de kunde vinna nere i Karlskrona. I övrigt vet jag inte mycket om deras status, men ska sätta mig ned och kika på dem under kvällen och även ha ett snack med Roger (Forsberg) som kan komma med intressant information.

Troja, som förlorat mot Dalen och Nybro samt tagit en poäng mot Huddinge borta, fick också en inställd match i onsdags då de skulle tagit emot Mariestad. Istället för match blev det träningsfritt och två nya träningspass i torsdags och fredags.

– Det har varit bra fart och vi kommer även att värma på söndag innan vi sätter oss på bussen. Killarna är revanschsugna och vill gärna ha en seger. Spelar som vi kan har vi en god möjlighet att lyckas, menar Benker.

Några nyheter kring truppen?

– Nej. Samtliga är tillgängliga för spel.

Något speciellt du vill se i ert spel?

– Att vi tightar ihop försvarsspelet och är mer effektiva framåt när lägena dyker upp. Vi skjuter mest av alla, men är inte tillräckligt heta när chanserna dyker upp. Vi kanske skulle skjuta mindre och få upp effektiviteten istället, säger Benker, som har en bra känsla inför söndagens bortamatch.

– Det är jämnt i tabellen, men en trea skulle innebära att vi får kontakt med övriga lag i tabellen förutom Nybro som stuckit iväg.


Skövde

Skövdes fem senaste matcher: Karlskrona 6–3 (b), Dalen 1–3 (h), Mariestad 1–4 (h), Huddinge 4–7 (b), Visby/Roma 2–4 (h).

Tabellplacering: 9) 3 poäng, –8.

Poängligan: 1) Adam Thilander, 7 poäng (1 mål+6 assist), 2) David Lundmark, 5 (4+1), 3) Alexander Henriksson, 5 (3+2).

Powerplay: 4) 30.43.

Boxplay: 5) 82.35.

Största busen: Joel Werner, 6 min. Troja Trojas fem senaste matcher: Visby/Roma 2–1 (h) efter förlängning, Huddinge 3–4 (b) efter straffar, Mörrum 3–2 (h) efter straffar, Nybro 2–5 (b), Dalen 2–5 (b).

Tabellplacering: 8) 8 poäng, –4.

Poängligan: 1) Victor Romfors, 4 poäng (2 mål+2 assist), 2) Måns Hansson, 4 (1+3), 3) Noa Lindqvist-Muci, Jesper Emanuelsson och Karl Olofsson, 3 (2+1).

Powerplay: 6) 16.00.

Boxplay: 2) 88.89.

Största busen: Karl Olofsson, 6 min.


115 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com