Sök
  • Magnus Blom

Troja inleder kvalserien med knapp bortaseger

Bloggen gick bet på lördagens dubbel. Hudiksvall-Östersund gick till sudden death där de förstnämnde avgjorde i sjätte perioden. Vimmerby-Troja blev ett målkalas och slutade 3–4. Hudiksvall och Troja därmed till kvalserien.


Nya tag.

På tisdag drar kvalserien igång.

Och just Hudiksvall-Troja stöter på varandra i första omgången. Ett möte som för övrigt sker i Söderhamn.

Dagens spel: Spelstopp 17.59. Hudiksvall–Troja 2 till 2.16.

Glada Hudik har genomgått två tuffa play off-rundor. Först blev det 2–1 i matcher mot Piteå och därefter 2–1 i matcher även mot Östersund. I den sista kampen dröjde det till den sjätte perioden innan segern var klar.

Lyckan var förstås stor, men jag tror det slet hårdare än man tror. Risken är uppenbar att det är ett något slitet hemmalag som tar isen i besittning.

Troja avväpnade Teg med 2–0 i matcher och knäckte sedan Vimmerby med 2–1 i matcher, dr det blev 4–3 i lördags efter en gastkramning. Då fick Trojas kapten Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros matchstraff, men den avstängningen blev hävd under söndagskvällen. Ett viktigt besked för Trojas vidkommande som åker upp till Norrland med gott humör och breda leenden.

Mycket står på spel, men det verkar som Troja hittat formtoppen i säsongens elfte timme. Ska det vara med i racet om en plats till allsvenskan vore det viktigt med tre poäng. Det lär bli en tuff batalj, men det känns som Troja är något starkare.

Jag spelar 50 spänn på tvåan.

I hockeykassan: 7 spel. +300 kronor.

Trojas målvakt Wictor Ragnewall verkar ha prickat in formen vid rätt tillfälle. Foto: Ingemar ”Igge” Robertsson

121 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla