Sök
  • Magnus Blom

Troja fick slita mot nästjumbon ”Inte så snyggt”

Det var viktiga poäng som stod på spel för IF Troja-Ljungby när de tog emot nästjumbon Skövde IK i den 16:e omgången av allettan södra. Det blev till slut seger med 3–1 (1–0, 1–1, 1–0) men det satt sannerligen hårt åt då sista pucken satt i tom kasse.

– Det var kanske inte så snyggt, men det blev tre poäng in på kontot och det var det viktigaste, kommenterade Trojas tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Troja började bra och kopplade tidigt grepp om händelserna. Och ledningsmålet till 1–0 av Oscar Öhman, på ett eget initiativ, kom också logiskt. Därefter sjönk spelkvalitén något och Skövde fick lite mer att säga till om. Gästerna vaskade också fram en bra möjlighet i numerärt överläge då rutinerade Henrik Thegel prickade stolpen hos Wictor Ragnewall som var tillbaka i hemmakassen.

I slutet av perioden fick Troja till ett långt anfall och Tim Bothén fick ett bra läge, men gästernas målvakt Robin Wallin svarade för en svettig räddning.

– Vi kom ut bra och satte press på dem vilket var viktigt, eftersom vi anade att vi skulle möta ett uppoffrande lag efter deras 1–9 senast mot Mörrum. Målet var ju också riktigt snyggt av Öhman, berömde Forsberg.

Andra perioden: Även i den andra ronden var det Troja som inledde klart bäst och satte tryck mot Skövdes kasse. Gästerna fick problem att hänga med och drog på sig två täta utvisningar, där den andra blev kostsam eftersom Jesper Ylivainio dundrade in 2–0 i spel fem mot fyra. Efter drygt halva matchen var det nära att det ringde igen, men Oscar Öhmans skott träffade överliggaren.

Troja fortsatte att bita sig fast i anfallszon och fick till långa anfall, men hamnade ofta ute i hörnen och satte aldrig Wallin under någon vidare press.

Skövde gick på knäna men klarade av en utvisning och precis när David Lundmark kom in på isen fick han pucken i slottet och stänkte in 2–1 bakom Ragnewall med 28 sekunder kvar av perioden.

– Vi skapade tillräckligt med chanser för att dra ifrån målmässigt, men istället för 3–0 eller 4–0 stod det plötsligt 2–1 på jumbotronen. Deras 2–1-mål störde oss ordentligt och gjorde så att det blev match, menade Forsberg.

Tredje perioden: I tredje perioden böljade spelet fram och tillbaka från båda utan någon vidare tanke. Troja skapade två förstklassiga chanser. Först missade Emil Ericsson framspelningen till Simon Wester och kort efteråt prickade Carl-Johan Sjögren stolpen hos Wallin.

Med matchuret på 57.32 plockade SIK ut målvakten och satsade på sex utespelare i jakten på att nå en kvittering. Men det utnyttjade istället Troja då Daniel Karlsson Thörnros skickade in 3–1 i tom kasse, vilket dessutom var hans första fullträff i allettan.

– I slutperioden handlade det bara om en sak och det var att spela pucken framåt. Jag tycker vi lyckades bra med det och Skövde var aldrig riktigt nära att hota oss. Att ”Trucken” fick göra sista målet var rättvist, då han var bäst i vårt lag. Även Tim Bothén och Martin Fransson sak hyllas och framåt var Öhman-kedjan den som stack ut, sade Rpger Forsberg.

Slutsummering: Troja tog maximala tre poäng mot nästjumbon Skövde, men det blev sannerligen ingen promenad i parken innan det var klart. Troja uppträdde något senare än i fredagens holmgång mot Mariestad, men hade ändå ett klart. Men ineffektiviteten höll på att ställa till det för hemmalaget som bara hade 2–1 att gå på inför slutperioden. Där dröjde det till dryga minuten innan 3–1 kom i tom kasse. I och med segern smet Troja förbi Huddinge i tabellen och är ny fyra.

Återstående matcher är mot Nybro (h) och Vimmerby (b).


Matchfakta

Troja–Skövde 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Målen: 1–0 (5.43) Oscar Öhman (Emil Ericsson), 2–0 (27.59) Jesper Ylivainio (Måns Hansson/Oscar Öhman) spel fem mot fyra, 2–1 (39.32) David Lundmark (Henrik Thegel/Adam Thilander) spel fem mot fyra, 3–1 (58.58) Daniel Karlsson Thörnros (utan ass) i spel fem mot sex i tom kasse.

Utvisningar: Troja 3x2 min, Skövde 3x2 min.

Skott: 35–19 (10–5, 16-8, 9–6)

Domare: Jim Bergqvist.

Publik: 8.


103 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com