Sök
  • Magnus Blom

Troja förlorade premiären ”Arg och besviken”

Premiärmatchen mellan Hanhals IF och IF Troja-Ljungby i Hockeyettan Södra slutade överraskande med en hemmaseger efter 3–2 (2–1, 0–1, 0–0, 1–0) i Kungsbacka Ishall.

– Jag är arg och besviken. Det känns som en onödig förlust, men vi får ta den på lärokontot, kommenterade Trojas tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Troja fick en dålig start i Kungsbacka då hemmalaget gjorde 1–0 genom Jens Hellgren i power play, då Karl Olofsson satt utvisad. Hanhals fick vind i seglen och på en kontring skickade Markus Ruuskanen in pucken till 2–0.

Hanhals spelade sedan i fem mot tre i 1.13 och var på vippen på att utöka ledningen ytterligare. Istället fick Troja kontakt målmässigt då Victor Romfors satte 2–1 med blott 23 sekunder kvar av den första akten, i spel fem mot fyra.

– Vi inledde krampaktigt och gick i fällan då vi gick bort oss och bjöd Hanhals på kontringslägen. Vi ska vara glada att det inte blev 3–0. Det sena målet vi fick var viktigt, sade Forsberg.

Andra perioden: I inledningen av andra perioden var det Trojas tur att spel fem mot tre i 1.42. Och det var något gästerna utnyttjade eftersom Alexander Bjurström satte 2–2 bakom Mathias Israelsson.

I övrigt präglades perioden av mängder med utvisningar - fem för vardera lagen - vilket förryckte spelet totalt.

– Vi fick en bra start med en tidig kvittering och skulle gjort ytterligare något mål, sade Forsberg.

Tredje perioden: I den tredje perioden handlade det bara om ett lag på isen – Troja, Men trots att spelövertaget var markant och de vann skotten med 14–2 blev det aldrig några mål utan 2–2 stod sig tiden ut.

– Vi skapade tillräckligt många chanser för att avgöra matchen, men det ville sig inte, suckade Forsberg.

Over time: Martin Fransson var nära att avgöra för Troja, men hans skott träffade stolpen. Istället avgjorde Lukas Wahlberg tillställningen med sitt 3–2-mål med 31 sekunder kvar att spela.

– Det är surt att förlora en premiär. Men vi får komma tillbaka, avrundade Roger Forsberg och hyllade backparet Niklas Enberg och Måns Hansson samt Hampus Gustafsson framåt.

Slutsummering: Storfavoriten Troja gick alltså på pumpen i premiären, vilket var en stor överraskning för många. Samtidigt ett bevis på att inget lag går säkert i den här ovissa serien, som på förhand är den klart vassaste i landet.

Återstår att se om Troja kan skaka av sig den här förlusten då de tar emot Mörrum hemma på onsdag. Laxarna ska, enligt information till bloggen, vara betydligt bättre den här säsongen.

En intressant värdemätare.

Matchfakta

Hanhals–Troja

3–2 (2–1, 0–1, 0–0, 1–0)

Målen: 1–0 (5.44) Jens Hellgren (Joseph Berger/Johan Zarwel) spel fem mot fyra, 2–0 (9.47) Markus Ruuskanen (Erik Hansson), 2–1 (19.37) Victor Romfors (Kevin Karlsson/Martin Fransson) spel fem mot fyra, 2–2 (22.43) Alexander Bjurström (Hampus Gustafsson/Måns Hansson) spel fem mot tre, 3–2 (64.29) Lukas Wahlberg (Mattias Elfström/Filip Persson) spel tre mot tre.

Utvisningar: H 8x2, T 8x2.

Skott: 18–33 (6–10, 8–8, 2–14, 1–1)

Domare: Rikard Ferngren.

Publik: 50.144 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com