Sök
  • Magnus Blom

Troja förhandsfavoriter i Hockeyettan Södra

Under torsdagen genomfördes upptaktsträffen för Hockeyettan Södra där mötesplatsen var NKT Arena i Karlskrona, där samtliga tolv lag fanns på plats och fick berätta om sina möjligheter och avlägga ett tips om vilka som skulle vinna serien.


I samband med upptaktsträffen höll även regeringen en presskonferens om idrotten och den nuvarande 50-gränsen på landets arenor.

– Meddelandet till svenska folket är att vi måste hålla i och hålla ut. Krisen är inte över. Om smittspridningen verkligen går ner och läget förbättras finns möjligheter att göra lättnader, sade statsministern Stefan Löfven.


Tolv klubbar

I Hockeyettan Södra innebär det att många publikmatcher går om intet, vilket givetvis kommer att påverka klubbarnas ekonomi negativt.

Så här sade i korta ordalag klubbens tränare inför den stundande seriestarten där de dessutom erlade ett tips om vilka som vinner serien.

Där fick Troja flest röster med fem tips.

Borås (Johan Hellström)

– Det ska bli intressant att träna ett lag i södra serien. Vi har skffat en del nya spelare och tittar uppåt mot allettan. I träningsmatcherna har det gått upp och ned.

TIPS: Troja. De var duktiga mot oss igår (onsdag)

Mörrum (Thomas Engman)

– För mig blir det en ny utmaning då jag kommer från Strömsbro. Men den södra serien är omtalad och det ska bli spännande. Vår ambition är att bli bättre än förra säsongen.

TIPS: Troja. Ett starkt lag med tradition.

Hanhals (Jan Ericsson)

– Det ska bli intressant med ett nytt lag som känns spännande. Vi har en stark backsida och rutinerade Jens Hellgren kommer att få dra ett tungt lass.

TIPS: Troja. De har spetsspelare och en stark kultur.

Kalmar (Andreas Holfelt)

– Jag fick hoppa in som tränare under fjolåret och som helhet var det turbulent och rörigt. Nu har vi ändrat upplägg, men det gäller att vara på tå i varje match annars får man stryk.

TIPS: Troja. De körde över oss i en träningsmatch.

Tranås (Niclas Högberg)

– Efter 20 år i Hanhals organisation känns det spännande med något nytt. Gruppen är driven med höga krav på varandra.

TIPS: Nybro. De har en bred trupp.

Vimmerby (Phil Horsky)

– Tyvärr fick vi aldrig fullfölja säsongen i fjol, vilket var synd då vi hade något på gång. Stommen är krav och kravbilden är hög bland spelarna som älskar att vinna.

TIPS: Nybro. De har ett bra lag.

Troja (Roger Forsberg)

– Det är enbart inspirerande att många lag tror på oss, men det finns en historik i klubben som gjort avtryck i landet. Målsättningen är allsvenskan, men vägen dit är lång.

TIPS: Vimmerby. De var bra i våras.

Tyringe (Magnus Rahm)

– Jag har ett ungt lag att jobba med, men v ska vara med där uppe och kriga även om det är en tuff serie. Vi har hämtat in några spelare från den norra ettan som ser spännande ut.

TIPS: Vimmerby.

Halmstad (Fredrik Johansson)

– Vi säkrade en plats i allettan i den sista matchen mot Borås och föll sedan i den allsvenska finalen mot Väsby. Säsongen var magisk och vi vill nå allettan igen, men vi är ödmjuka.

TIPS: Nybro.

Kallinge-Ronneby (Emil Ivansson)

– Vi har skaffat oss lite mer erfarenhet kring laget och vi har fått ihop en bra mix av spelare, där vi siktar på en topp 5-placering. Synd med covid-19, för det snackas mycket hockey nu.

TIPS: Vimmerby.

Nybro (Mikael Tisell)

– Innan jul förra året vann vi 13–14 matcher med uddamålet, vilket understryker hur jämn den här serien är. Det ska bli kul att det sätter igång och det känns hyggligt.

TIPS: Troja.

Karlskrona (Mats Lusth)

– Vi fick besked i början av augusti att vi blev nedflyttade till ettan. En ny situation för min del, men det som lockar är att här finns många duktiga talanger. Att tippa en seriesegrare känns meningslöst, för det enda som gäller är att vara topp 5, vilket även är vårt mål.

TIPS: Lämnade inget tips.


Premiäromgången

3/10: Halmstad–Borås, Hanhals–Troja.

4/10 Kallinge-Ronneby–Kalmar, Vimmerby–Tyringe, Mörrum–Tranås, Nybro–Karlskrona.
90 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com