Sök
  • Magnus Blom

Troja avslutar grundserien ”Vill se attityd”

På onsdag spelas den sista omgången i Hockeyettan Södra då IF Troja-Ljungby tar emot Halmstad Hammers. Hemmalaget har redan säkrat seriesegern och en plats i allettan, medan Halmstad fick stryk i måste-matchen mot Vimmerby och missade därmed allettan.

– Vi vill tillbaka till vinnarspåret och den här gången vill se attityd som vi saknade i måndags, säger Johan Benker, Trojas assisterande tränare.

Att Halmstad, som i fjol spelade allettanfinalen mot Väsby, skulle missa allettan är förstås en stor missräkning, inte minst sedan de gjorde klart med förre Trojaspelaren Alexander Johansson, med SHL-meriter från både Växjö och Färjestad.

Nyligen anslöt även Mattias Åkesson, men den effekten uteblev för Hammers då tre matcher i den nya omgivningen har inneburit lika många förluster. Sedan tidigare finns också backen Tom Johansson i laget.

– De kämpar för bonuspoäng inför fortsättningsserien och lär vara taggat, misstänker Benker.

Troja hade inte spelat en match på två veckor mot Nybro i måndags. Och det märktes i första perioden som de förlorade med 0–4, där gästerna gjorde fyra kassar på mindre än tre minuter. Efter det försökte Troja komma igen och det blev något bättre då de snyggade till siffrorna som stannade på 4–7.

– Vi hade en lång videogenomgång inför tisdagsträningen där vi gick igenom en hel del saker vi inte var nöjda med, berättar Benker.

Sju mål i baken på hemmaplan är förstås inte bra för självförtroendet. Många spelare såg sega ut och det är förstås oroväckande inför den stundande allettan som drar igång på söndag.

Frågan är hur laget tacklar den motgången då de ställs mot Halmstad?

– Det är det vi får se mot Halmstad. Alla är överens om att vi bjöd på en blek insats mot Nybro. Nu drar allvaret igång på söndag och jag vill se bättre attityd hos killarna.

Vad kommer ni att trycka på i den hör matchen som dessutom är genrep inför allettan?

– Att vi spelar aggressivt.

Några nyheter när det gäller truppen?

– Lukas Sjöblom är tillbaka efter avstängning och det innebär att Emil Ekholm blir 13:e spelare. I övrigt låter vi samma gäng få chansen till revansch.

Hur tänker ni när det gäller målvaktsfrågan?

– Wictor Ragnewall börjar i kassen. Han fick inte mycket hjälp i måndags, men kanske borde tagit någon puck.

Troja

Trojas fem senaste matcher: Nybro 4–7 (h), Tyringe 8–3 (h), Karlskrona 7–1 (h), Borås 6–3 (b), Kalmar 2–3 (b) efter förlängning.

Tabellplacering: 1) 50 poäng, +40.

Poängligan: 1) Alexander Bjurström, 26 poäng (12mål+14 assist), 2) Victor Romfors, 26 (7+19), 3) William Romfors, 20 (7+13).

Powerplay: 5) 22.11.

Boxplay: 1) 86.96.

Största busen: Lukas Sjöblom, 56 min. Halmstad

Halmstads fem senaste matcher: Vimmerby 2–6 (h), Kallinge-Ronneby 2–3 (b), Nybro 2–3 (h), Hanhals 3–0 (h), Mörrum 2–3 (b).

Tabellplacering: 6) 32 poäng, +11.

Poängligan: 1) Martin Pärna, 23 poäng (8mål+15 assist), 2) Oliver Olsson, 19 (9+10), 3) Alexander Johansson, 17 (7+10).

Powerplay: 1) 28.77.

Boxplay: 11) 72.86.

Största busen: Carl Westberg, 37 min.


90 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com