Sök
  • Magnus Blom

Troja avslutade med seger ”Bra för moralen”

IF Troja-Ljungby avslutade Hockeyettan Södra mot Halmstad Hammers med seger i Ljungby Arena. Men det krävdes en straff i förlängningen för att skilja dem åt. Segersiffrorna blev 5–4 (0–1, 2–3, 2–0, 1–0).

– Vi tar med oss segern och den var bra för moralen inför starten av allettan på söndag, sade Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Första perioden: Den första perioden var ganska slätstruken och Troja agerade alldeles för slött för att kunna hota Halmstad på allvar, trots att de vid två tillfällen fick spela i numerärt överläge.

Halmstad arbetade sig in i matchen och tog över mer och mer. Troja klarade förvisso en utvisning, men Halmstad fick energi av överläget och i slutet av perioden blev det också utdelning. Gästerna kontrade och Alexander Johansson frispelade Robin Dahse som lade in 0–1 i tom kasse.

– I första perioden var vi inte alls bra och det visar sig då endast sköt tre skott på mål trots två powerplay. Det blev en utskällning i paus för vi fortsatte med lika dåligt spel som mot Nybro i förra matchen, sade Benker.

Andra perioden: Troja fick en bedrövlig start i mittperioden då Daniel Karlsson Thörnros spelade fel och det bäddade för 0–2 genom Carl Westberg som med ett isskott överlistade Wictor Ragnewall efter bara 35 sekunder.

Troja fick emellertid kontakt målmässigt då Victor Romfors reducerade till 1–2. Det målet gav energi åt hemmalaget som i numerärt underläge utjämnade till 2–2 genom Emil Eriksson, fint framspelad av Tobias Törnkvist.

Men Halmstad – och främst förre trojanen Mattias Åkesson – kom tillbaka på ett starkt sätt. Då Victor Gagic satt utvisad stänkte ”Åke” in 2–3 och med blott tretton sekunder kvar av perioden ordnade han även 2–4 på ett friläge.

– Vi kom tillbaka starkt och var lite på gång. Men vi slarvade vid två tillfällen och det utnyttjade Halmstad, suckade Benker.

Tredje perioden: I slutperioden blev det en klar uppryckning från Trojas sida och de svarade för en stark upphämtning. Kaptenen Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros gjorde säsongens första mål då han ordnade 3–4. Och med knappt fem minuter kvar att spela styrde Carl-Johan Sjögren in 4–4 bakom Jakob Hellsten då Troja var i numerärt överläge.

Förlängningen: I förlängningen tilldömdes Troja ett straffslag och den förvaltade Noa Lindqvist-Muci på bästa sätt då han satte pucken mellan benen på Hellsten fram till 5–4 för hemmalaget.

– Vi fick lite mer fart på grejerna i slutperioden och visade lite attityd som vi ska göra under en hel match. Att vi till slut vann på en straff tycker jag trots allt var rättvist, sade Johan Benker.

Slutsummering: Trojas förstaperiod var bedrövligt. Inget tempo och dålig tajming i passningsspelet och endast tre avlossade skott. Är det så man pinkar in revir inför den kommande allettan? Spelet var halvdant även i andra akten även om Troja kämpade sig ikapp till 2–2, men två bjudningar gav 2–4 i baken inför tredje perioden. Då visade Troja lite go och kämpade sig till 4–4 och tog sedan bonuspoängen via ett straffmål i förlängningen.

En smolk i hemmabägaren var att backen Martin Fransson utgick med en handskada. Han var på lasarettet för att röntgas. Bloggen återkommer om det kommer fram uppgifter om Franssons status.

Matchfakta

Troja–Halmstad 5–4 (0–1,2–3, 2–0, 1–0]

Målen: 0–1 (19.18) Robin Dahse (Alexander Johansson/Jacob Sundberg), 0–2 (20.35) Carl Westberg (Martin Pärna/Alexander Johansson), 1–2 (27.14) Victor Romfors (Karl Olofsson/Martin Fransson), 2–2 (33.51) Emil Eriksson (Tobias Törnkvist/Daniel Karlsson Thörnros) spel fyra mot fem, 2–3 (37.51) Mattias Åkesson (Robin Dahse) spel fem mot fyra, 2–4 (39.47) Mattias Åkesson (Martin Pärna/Tom Johansson), 3–4 (44.11) Daniel Karlsson Thörnros (Simon Wester/Tobias Törnkvist), 4–4 (55.05) Carl-Johan Sjögren (Kevin Karlsson/Jesper Emanuelsson) spel fem mot fyra, 5–4 (62.23) Noa Lindqvist-Muci (straff).

Utvisningar: T 5x2 min, H 5x2 min.

Skott: 24–28 (3–9, 12–13, 8–5, 1–1)

Domare: Oscar Niklasson.

Publik: 8.

Carl-Johan Sjögren räddade ett kryss för Troja då han styrde in 4–4 i slutet.

104 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com