Sök
  • Magnus Blom

Troja fick slita för segern ”Får inte gräva ned oss”

Söndagens tidiga match - nedsläpp 14.00 - mellan IF Troja-Ljungby–Visby/Roma HK i allettan södra slutade med hemmaseger efter förlängning och siffrorna 2–1 ((0–0, 1–1, 0–0, 1–0).

– Vi hade chansen att avgöra i slutet av matchen och det var en besvikelse att vi inte lyckades. Men vi fick med oss två poäng trots allt och vi får inte gräva ned oss efter det här, sade Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Första perioden: I den inledande akten av första akten fick inte Troja spelet att stämma. Det var nervöst och passningarna satt inte på bladen. Visby/Roma spelade tillknäppt och förlitade sig på snabba spelvändningar, men skapade inte några direkt heta chanser framför Wictor Ragnewall som var tillbaka mellan stolparna.

Under de sista minuterna blev det bättre fart på hemmalaget, men gästernas målvakt Filip LIndblad stod pall och höll tätt och perioden blev mållös.

– Visby/Roma var bättre än oss i inledningen och vi kramade klubbarna för hårt och fick inte igång något spel, sade Benker.

Andra perioden: Det höga tempot fortsatte även i andra perioden, men det gick åter ut över passningsspelet som var av betydligt sämre kvalité. Troja redde först ut ett boxplay och fick sedan chansen i powerplay. Ett läge som man också utnyttjade. Måns Hansson tog pucken i egen zon och skrinnade igenom ända upp till V/R:s zon och skickade in 1–0 i nättaket. Så lång var det fördel Troja.

Men V/R kom tillbaka. Laget var hett framför båda kassarna och på en lös puck framför Ragnewall höll sig Ville Heikkinen framme och stötte in 1–1. Det målet gav extra energi åt gästerna som var snäppet bättre under resten av perioden, men där Ragnewall gjorde en del vassa ingripanden.

– Måns mål behöver vi fler av. Det behöver inte vara så märkvärdigt utan det går att knäppa av ett skott utifrån mot mål som går in. Vi behöver inte spela oss fram till öppet mål hela tiden, sade Benker.

Tredje perioden: Den tredje bjöd på mycket kamp och målchanser. Trojas främsta kom med knappt tio minuter kvar då Car-Johan Sjögren var farligt framme, men inte fick någon träff på pucken. Sjögren fick till ett bättre avslut i slutminuterna, men då var Lindblad med och räddade och kort därefter uppenbarade sig en chans för Jesper Emanuelsson men han brände öppet mål.

58.15 drabbades V/R av en dubbelutvisning och Troja tog time out för att lägga upp riktlinjerna inför spelet i fem mot tre. Men trots det gyllene läget avlossades bara två ynka skott på mål och 1–1 stod sig tiden ut.

– Vi fick chansen, men tog inte tillvara på den. Åter var det för mycket rundspel i numerärt överläge istället för att vi skulle ”bomba på ” och jobba på returerna, menade Benker.

Förlängningen: Troja fortsatte spelet i fem mot tre och där kom avgörandet då Karl Olofsson styrde in 2–1, precis då V/R blev fulltaligt.

– Vi gjorde två mål i pp, men där har vi fortsatt mycket att jobba på. Vi får ta med oss det positiva och det är att vi tagit poäng i tre raka matcher, men givetvis vill vi ha en seger för att hitta lite självförtroende igen. Vi får ta tre poäng mot Mariestad på onsdag istället, summerade Johan Benker.

Slutsummering: Ett spänt Troja, som inte tagit en fullpoängare på fem matcher, fick till slut två poäng mot ett vilt kämpande Visby/Roma där avgörandet kom i spel fem mot tre i förlängningen. Ett rättvist resultat till slut, men spelet vill inte riktigt kugga i för de rödvita, som fick slita hårt innan de fick bukt med gästerna från Gotland.

Wictor Ragnewall agerade bättre än på länge i kassen och visade sin klass med ett par vassa parader. Backarna spelade stabilt och framåt var det jämnt skägg mellan formationerna.

Trojas nästa match är hemma mot Mariestad på onsdag.


Matchfakta

Troja–Visby/Roma

2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 1–0)

Målen: 1–0 (29.14) Måns Hansson (Kevin Karlsson) spel fem mot fyra, 1–1 (33.58) Ville Heikkinen (Olle Andersson/Victor Sandberg)

Utvisningar: Troja 6x2 min, Visby/Roma 9x2 min.

Skott: 34–32 (10–10, 10–15, 13–7, 1–0)

Domare: Anton Söderlind.

Publik: 8.


95 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com