Sök
  • Magnus Blom

Troja överlägset i seriefinalen ”Vi hade bestämt oss”

Seriefinalen i Hockeyettan Södra mellan IF Troja-Ljungby och Karlskrona HK blev aldrig spännande, därtill var hemmalaget alltför överlägset vilket även framgår av segersiffrorna som stannade på klara 7–1 (3–0, 2–1, 2–0).


– Vi visste ju om att Karlskrona kom från ett långt uppehåll och vi hade bestämt oss för att sätta tonen direkt och det tycker jag vi lyckades med. En riktigt skön seger, konstaterade Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Första perioden: Ett heltaggat Troja tog kommandot omedelbart i seriefinalen mot ett rostigt Karlskrona som inte hade spelat match på tre veckor. Första utvisningen drabbade gästerna och det utnyttjade Troja efter bara nio sekunder då Måns Hansson dundrade in 1–0 bakom Marcus Hellgren. Spelövertaget fortsatte och Alexander Bjurström brände ett friläge innan Carl-Johan Sjögren ökade på till 2–0 i en rörig situation framför mål. I samband med bakängesmålet tog KHK-coachen Mats Lusth time out för att hans adepter skulle få andas lite.

Det hjälpte – föga. Troja fortsatte med sitt rappa spel och körde helt enkelt över gästerna resten av perioden. Det hann även bli 3–0 av William Romfors som åter utnyttjade ett numerärt överläge, innan den första tredjedelen var över.

– Vi hade ändrat om lite i pp-formationerna och det var kul att det gav utdelning. Det var full fart från start och det var kul att se killarna ute på isen, myste Benker.

Andra perioden: Även i den andra perioden var det Troja som dikterade villkoren. De satte press på Karlskronas backar som inte alls hängde med i tempot. Victor Romfors fick chansen att öka på ledningen på ett straffslag, men Hellgren räddade.

Romfors revanscherade sig strax efteråt då han frispelade Kevin Karlsson som ökade på till 4–0 och bara 44 sekunder senare spädde Alexander Bjurström på till 5–0 efter ett elegant solonummer. I slutet av perioden bjöd Lukas Sjöblom i Troja och KHK:s Linus Pettersson på ett brottningsmatch som renderade i matchstraff för båda. Med bara tre sekunder kvar av perioden spräckte KHK nollan då Maksim Maltsev överlistade Wictor Ragnewall till 5–1 där Kevin Karlsson var lite frikostig i egen zon.

– Vi spelade lite naivt emellanåt, men det var ingen större fara. Kul att vi även bjöd på en del läckra mål framåt. Både 4–0 och 5–0 var taget ur den högre skolan, berömde Benker.

Tredje perioden: Inför tredje perioden bytte KHK målvakt. Ut med Marcus Hellgren och in med Martin Von Schoultz. Bytet höll tätt - i drygt fem minuter. Sedan svarade talangen Jesper Emanuelsson för 6–1 efter några läckra dragningar. Simon Wester, som fått begränsat med speltid trots att han har många goda egenskaper, spikade slutresultatet till 7–1 i numerärt underläge.

– I slutperioden stängde vi matchen på ett bra sätt. Vi visade att vi är ett bra lag när vi följer de uppgjorde linjerna. Vi kommer ju att möta Karlskrona igen och det är bra att skaffa sig goda vanor. Vi ska försöka avsluta serien på bästa sätt, avrundade Johan Benker.

Slutsummering: Enkronasmatchen i Ljungby Arena inleddes med att Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros uppvaktades innan nedsläpp med en ceremoni för sitt matchrekord i den rödvita munderingen. Nu är ”Trucken” uppe på 788 matcher – svårslaget.

Matchen? Ja, den slutade med en klar hemmaseger och det var aldrig något snack om saken, där Troja dirigerade händelserna ute på isen från första nedsläpp.

Extra kul att Troja bjöd på en del läckra mål och att ynglingarna Jesper Emanuelsson och Simon Wester tog för sig på ett suveränt sätt. Backen Måns Hansson går också från klarhet till klarhet.

Trojas nästa match är hemma på söndag mot Tyringe.


Matchfakta

Troja–Karlskrona 7–1 (3–0, 2–1, 2–0)

Målen: 1–0 (2.49) Måns Hansson (Karl Olofsson) spel fem mot fyra, 2–0 (10.51) Carl-Johan Sjögren (Karl Olofsson), 3–0 (18.49) William Romfors (Victor Romfors/Måns Hansson) spel fem mot fyra, 4–0 (37.20) Kevin Karlsson (Jesper Emanuelsson/Victor Romfors), 5–0 (38.04) Alexander Bjurström (Jesper Emanuelsson), 5–1 (39.57) Maksim Maltsev (Nils Carnbäck), 6–1 (45.06) Jesper Emanuelsson (utan ass), 7–1 (51.57) Simon Wester (William Romfors/Tim Bothén) spel fyra mot fem.

Utvisningar: Troja 2x2+1x5+1x20 min, Karlskrona 4x2+1x5+1x20 min.

Skott: 35–20 (15–3, 11–7, 9–10)

Domare: Robin Karlsson, Alvesta.

Publik: 8.


84 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com