Sök
  • Magnus Blom

Trevlig lördag på spelet - och vem vinner derbyt?

Lördagen blev bra ur spelsynpunkt, men det går inte att leva på gamla meriter utan det kommer ständigt nya lopp. I dag riktas åter blickarna mot Jägersro då Derbyt och Stoderbyt ska avgöras.


Mitt första derby på plats såg jag 1985. Huden knottrade sig när ekipagen kom in på upploppet och lugne Berth Johansson satt still och måttade in segern med speedkulan Big Spender före Mack the Knife/Stig H Johansson.

Ett annat ljuvt minne var 1987 då Anders Lindqvist tog en stalldubbel med Atom Knight och Ewing Turf (Thomas Uhrberg). Jag var nere veckan före och gjorde en intervju med ”Linkan” som var påtagligt optimistisk. ”Jag har en dröm och det är att de ska sluta etta och tvåa. En dröm som inte är orealistisk”.

Drömmen slog in och Atomen gav 15.95 i vinnarodds, vilket var stort för en då 22-årig kille från Strömsnäsbruk.

I årets upplaga sticker en kvartett ut och det är 1) Hail Mary, 3) Aetos Kronos, 5) Power samt 8) Don Fanucci Zet. Det är svårt att skilja på dem och jag lär sitta och enbart titta på racet och sedan få se vem som tar på sig den gula derbykavajen.

För den som letar storskrällar kan 10) Galantis vara intressant. Den kusen är underskattad.

Jag har andelsspel även idag på atg.se/icatierp där ni letar upp Hoddles Heta. Efterfrågan är stor för dagen. Välkomna att vara med.


Speldraget på Explosive Matter satt som en smäck och han delade ut 6.87 och 2.78 på plats.

Synd på Benjamin S.H. som galopperade bort 100 meter i starten. Upphämtningen till femteplatsen var grym och visade att draget var rätt. Håll ögonen på honom!


Dagens spel 1: Spelstopp 15.45. Jägersro lopp 8. 4) Milady Grace (Björn Goop).

Vi lirade henne i försöket till Stoderbyt och hon får en ny chans i finalen, där två miljoner kronor väntar på vinnaren. Goopen får chansen då Kihlström valde 3) Diana Zet och han lär göra allt för att vinna.

Jag spelar 100V och 100P.

Dagens spel 2: Spelstopp 16.07. Jägersro lopp 9. 4) Floalts Cesna (Thomas Uhrberg).

Duktige amatören Bengt A Nilsson både tränar och kör den här märren som är travsäker som ett lås. Nu komer hon ut över kort distans och förstärks med Uhrberg i vagnen samt att det blir barfota runt om. Skulle hon komma till spets kan hon bli svårfångad och hon borde åtminstone vara platsaktuell.

Jag lirar 50V och 100P.

I kassan: 97 spel. +2016 kronor.
64 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com