Sök
  • Magnus Blom

Tre speldrag till V75 - både LIF och LAIK är i farten

Idag blir det mycket att hålla reda på. Först och främst ska dottern Petra flytta till Borås för studier. Samtidigt ska det komponeras ett slagkraftigt V75-system och ringas in uppgifter från div 3-fotbollen där både Ljungby IF och Lagans AIK spelar borta.


Fredagens spelförslag var ingen höjdare. Debutanten Shejk surrades det friskt om i atg-live och oddset sjönk till löjliga 14 för tian. Han fick nöja sig med andrapriset, medan Magnolia Boy satt i kön och deltog aldrig i loppet. För Elsas Mearas blev det ett tredjepris i Östersund från utvändigt ledaren där han förlorade kampen om ledningen.

Nya tag på Romme utanför Borlänge där veckans V75 avgörs.

Ni som är sugna på att vara med på ett andelsspel kan göra det på atg.se/icatierp där ni letar upp Hoddles Heta, som för en månad sedan på Axevalla drog in drygt 955 000 kronor till sina anhängare.

Dagens spel 1: Spelstopp 16.20. Rommes lopp 5. 5) Högstenastalldräng (Carl Johan Jepson)

Sjuåringen, som tränas av Mikko Aho, tog årets första seger senast på Åmål där han i högervarv dirigerade varje meter av sprinterloppet. Lång distans, som det handlar om den här gången, är ingen nackdel och han står dessutom bra inne på pengarna. Felfri blir han superfarlig i ett på förhand öppet lopp.

Han är värd 50 VP.

Dagens spel 2: Spelstopp 16.42. Rommes lopp 6. 7) Lord Flax (Niclas Benzon)

Nioåringen har bara gjort 40 starter i sitt liv, men segrat vid nio tillfällen. Kapaciteten är skyhög hos den här ”glasbiten”, som nu fått två välbehövliga lopp i kroppen. Senast avslutade han 1.11/s.700 i tredjespår och höll klart bakom tyske kanonen Azimu.

Jag tror det kan vara dags för seger nu då han kan kuta riktigt fort över sprinterdistans.

Jag provar med 50 VP.

Dagens spel 3: Spelstopp 17.28. Rommes lopp 8. 9) Flexible Launcher (Linda Sedström)

Fyraåringen var med på V75 på Rättvik för två veckor sedan över lång distans, men hade inget flyt. Satt i andra ytter, men drogs bakåt då den som satt framför slocknade tidigt. Det som var positivt var att han blev kvar i klassen och nu provar över kort distans.

Jag testar 50 VP.

I kassan: 66 spel. +1439.


När det gäller div 3-fotbollen åker serieledande Ljungby IF iväg österut för att möta Lindsdals IF, som senast torskade med 0–4 borta mot Saxemara IF. LIF å sin sida klippte Nybro med 4–1 efter en formidabel insats, speciellt i första halvlek. Det är dock ett decimerat LIF som kommer till spel då både Enes Smajlovic och Filip Ekholm saknas från startelvan. Klarar de att fylla luckorna på ett bra sätt finns definitivt poängchans, men då krävs det en toppinsats.

Lagans AIK åker för ett nappatag mot Nybro borta, som föll mot LIF med 1–4. Ett fysiskt starkt lag där LAIK, som senast spelade 5–5 hemma mot Ronneby BK, absolut har en klar poängchans om de fortsätter att kriga för varandra.


Bloggen är i flyttbestyr under dagen, men hoppas ändå - på något sätt - få ihop några textrader från matcherna. LAIK börjar 14.00 och LIF timmen senare.


Slutligen ett konstaterande. Efter 30 år på Smålänningen som sportreporter var vår styrka att bevaka lokalfotbollen från dåvarande div 1 med Markaryd ned till div 6.

När Hall Media tog över styret för några år sedan var direktiven att vi skulle skippa referaten från de mindre klubbarna, trots att vi visste hur mycket det betydde för dem.

Nu, när det kommit in nytt syre i ledningen, verkar det tydligen blåsa andra vindar och det finns referat från både div 5 och div 6-fotbollen.

Bloggen hade annars en ambition att annars bevaka dessa matcher då jag vet att intresset är oerhört stort.

Detta läggs dock tills vidare på is.

Blir det en ny seger för Johan Ligård och Ljungby IF då de möter Lindsdal borta?

94 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com