Sök
  • Magnus Blom

Torpa tog ny trepoängare ”En kanoninsats av killarna”

Torpa IF har fått en smakstart på säsongen i div 5 Sydvästra. I den svåra bortamatchen mot Delary/Pjätteryd blev det andra raka segern. Matchen på Björkövallen slutade nämligen 0–2, efter 0–1 i paus.

– En oerhört skön bortaseger. D/P har alltid vållat oss problem, speciellt när vi mött dem i Pjätteryd. Jag vet faktiskt inte när vi vann här senast, men det var ett bra tag sedan. Kul att vi åter höll tätt bakåt, sade Torpas spelande tränare, Johan Palm.

Torpa, som tidigare i veckan inledde med en 1–0-seger mot Bosna, fortsatte med det fina spelet även mot D/P. Skillnaden mot senast var dock att spelet verkligen höll under matchens 90 minuter.

– En kanoninsats av killarna, helt enkelt. Vi rullade bollen riktigt fint inom laget och hade även många platsbyten som vållade D/P bekymmer. Det var en fröjd att se och det är inte många lag på den här nivån som kan visa upp något liknande, berömde Palm, som normalt inte är någon vän av stora ord.

Matchvinnare för Torpa blev Martin Hedvåg som svarade för båda fullträffarna. 0–1 kom i mitten av första halvlek där Martin fick på en vänsterslägga från 20 meter, medan han vid det andra målet fick en perfekt passning av Reza Yavari.

– Det var länge sedan Martin gjorde två mål i en match. Kul för honom, för han slet hårt. men det var en laginsats, betonade Johan Palm, vars manskap nästa gång ställs mot Kärda borta den 10 augusti.

Målen, T: 0–1 Martin Hedvåg, 0–2 Hedvåg.51 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com