Sök
  • Magnus Blom

Tilltufsat Troja i svår bortamatch ”Går inte att köpa på burk”

Sju matcher utan seger efter full tid. Ja, det är den bistra verkligen för ett tilltufsat IF Troja-Ljungby som på söndag ställs inför en svår bortamatch mot ett spelsuget Karlskrona HK som haft speluppehåll i knappt två veckor för corona.


– Tabelläget är inte roligt, förstås, men vi ska göra allt vi kan för att bärja vinna matcher igen, meddelar Trojas klubb-och sportchef, Daniel Håkansson,

Karlskrona HK grundades 2001 då Karlskrona IK gick i konkurs. Via spel i division 3 och 2 tog klubben klivet upp i div 1 2008/09. I ettan blev det fyra säsonger innan de hamnade i hockeyallsvenskan. Där tillbringade KHK tre säsonger innan de tog sig upp i SHL säsongen 2015/16, där de stannade kvar i tre säsonger.

När de var tillbaka i hockeyallsvenskan blev det bara två säsonger eftersom de inte beviljades elitlicens och därmed tvångsnedflyttades till div 1 2020/21.

I hockeyettan södra blev det en tredjeplats bakom Troja och Nybro. Inför allettan kickades tränaren Mats Lusth och ersattes av Erik Karlsson, men det har gått trögt. Nu har laget dessutom vilat i knappt två veckor efter covid-19 uppdagats i spelartruppen.

– Svårt att säga var KHK står i dagsläget efter sitt uppehåll. Men det är ett spelskickligt lag som innehåller några riktigt duktiga spelare. Får de tid på sig blir de extra bra och för vår del gäller det att ligga tätt på dem och vara jobbiga, säger Daniel.


Fritt i fredags

När det gäller Troja tog laget fritt i fredags och tränade istället idag (lördag) på förmiddagen. Det var dock utan Johan Benker som befann sig hemma i Borås och därför fick klubb-och sportchefen, den assisterande tränaren och nu också huvudcoachen Daniel Håkansson leda styrkorna.

– Johan hade lite andra saker inplanerade och jag fick sköta träningen. Men det gick bra det också och jag är van att ha mycket att göra. Vi tränade tufft i torsdags med mycket närkamper och körde en timme idag. Det såg bra ut.

Hur är hälsotillståndet i truppen?

– Jag skulle ljuga om jag sade att tabelläget inte påverkar oss. Men för oss gäller det att skapa en positiv stämning och ge energi till gruppen för att på så sätt skaffa ett bättre självförtroende. Det går inte att köpa på burk. Jag har varit med om den här situationen både som spelare och ledare. Det gäller att göra rätt saker ute på isen och därifrån bygga på självförtroendet.

Vilka punkter kommer ni att trycka på inför morgondagens bortakamp?

– Att spela enkelt och berömma varandra för det. Vidare gäller det att vinna kamperna över hela banan. Gör man det blir allt mycket lättare.

Några nyheter kring truppen?

– Nej. Vi har samma trupp till vårt förfogande. Däremot kommer det att bli en del justeringar i backparen och kedjorna. Oscar Öhmans inträde senast i truppen var positivt.

Vad har du för känsla inför matchen?

– Vi åker ned med känslan att vinna matchen. Något annat existerar inte, slutar Daniel Håkansson.


Karlskrona

Karlskronas fem senaste matcher: Dalen 2–3 (b) efter straffar, Skövde 3–6 (h), Visby/Roma 2–1 (b) efter straffar, Vimmerby 4–2 (h), Mörrum 3–2 (b).

Tabellplacering: 7) 9 poäng, –3.

Poängligan: 1) Mikael Roslund, 6 poäng (4 mål+2 assist), 2) Linus Pettersson, 5 (2+3), 3) Viktor Grahn, 5 (1+4).

Powerplay: 9) 5.00.

Boxplay: 8) 75.00.

Största busen: Niklas Johansson, 22 min. Troja

Trojas fem senaste matcher: Vimmerby 2–4 (h), Skövde 2–3 (b), Visby/Roma 2–1 (h) efter förlängning, Huddinge 3–4 (b) efter straffar, Mörrum 3–2 (h) efter straffar.

Tabellplacering: 8) 8 poäng, –7.

Poängligan: 1) Victor Romfors, 4 poäng (2 mål+2 assist), 2) Måns Hansson, 4 (1+3), 3) William Romfors, 4 (0+4).

Powerplay: 6) 16.13.

Boxplay: 3) 84.00.

Största busen: Jesper Emanuelsson, 24 min.

Daniel Håkansson, Trojas klubb-och sportchef, hälsar att självförtroende inte går att köpa på burk.

221 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com