Sök
  • Magnus Blom

Taggat Troja toppar tabellen ”Vi har ett grymt utgångsläge”

Kvalserien till hockeyallsvenskan har avverkat två omgångar och IF Troja-Ljungby toppar tabellen med fem poäng. På lördag tar de emot Nybro Vikings, som står på tre poäng, i Ljungby Arena.

– Vi har ett grymt utgångsläge och en trea skulle göra att serien öppnar upp sig. Självförtroendet är på topp i truppen då vi vunnit många jämna matcher på slutet, säger Trojas tränare, Roger Forsberg.

Nybro inledde kvalserien med att vinna mot Mariestad med förkrossande 9–1 och åkte upp till Söderhamn för att möta Hudiksvall och ta en ny seger. Men segern gick till norrlänningarna som vann med 3–2, där Adam Byström Johansson - med förflutet i Troja - blev matchvinnare.

– Många blev säkert överraskade över Hudiks seger, men inte jag. Det är inget ”blufflag” och innehåller många skickliga spelare. Titta bara på deras backsida som innehåller många starka namn.

Vad säger du om Nybros insats?

– Jag har sett matchen i efterhand och de kunde lika gärna vunnit matchen som var oerhört jämn. Det stod verkligen och vägde i slutperioden, men till slut tippade det över till Hudiks fördel. Det jag lade märke till var att de hade ändrat om i formationerna, men om det blir så mot oss får vi avvakta och se.

Hur vill du beskriva dem?

– Ett komplett lag som tillsammans med Boden var förhandsfavoriter till den allsvenska platsen. De har många spetsspelare och ett strukturerat försvarsspel som lär komma tända till den här matchen.

Troja har inlett med fem poäng efter två bortamatcher via Hudiksvall (2–1) och Mariestad (3–2).

– Vi klarade av Mariestad trots en tuff start på matchen då vi låg under med 0–1 efter 59 sekunder. Men vi är mentalt starka för tillfället och lyckades vända till seger. Jag tycker vi hade bra kontroll på matchen och spelade klokt i slutperioden, även om de kom med en stark slutspurt.

Läget i spelartruppen?

– Jesper Ylivainio är fortsatt sjuk och spelar inte. Sedan är det frågetecken för Måns Hansson. Det är 50/50 att han kommer till spel.

Hansson fanns med på fredagens frivilliga isträning och rapporterna lyder att han ska spela på sprutor. Ett tillskott i så fall. Är det så att han får avstå igen spelar Linus Andersson.

Några speciella nycklar inför matchen?

– Nej, det är det gamla vanliga. Ett snabbt förstapass i egen zon och spela oss förbi deras press. Åka mycket skridskor och spela fysiskt när tillfälle ges. Jag tycker vi visade stort hjärta mot Mariestad och blockade mycket skott. Det måste vi fortsätta med.

Känslan inför mötet mot Nybro?

– Den är god. Vi har bra självförtroende och en ny trea på kontot skulle naturligtvis sitta fint, slutar Roger Forsberg.

Nedsläpp sker 16.00 i Ljungby Arena.

Blir det en ny seger för Carl-Johan Sjögren och Troja i kvalserien?

228 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla