Sök
  • Magnus Blom

Victor Gagic illa skadad i fysiska mötet ”En hård kamp”

Returmötet i allettan södra mellan IF Troja-Ljungby och Mariestads BoIS blev en fysisk holmgång där gästerna till slut drog det längsta strået efter straffar. Siffrorna blev 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1).

– Det var en hård kamp från båda håll från början till slut. Vi har inte varit i närheten av en sådan fysisk match den här säsongen och tyvärr blev det förlust till slut, kommenterade Trojas tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Den första perioden var oerhört intensiv och genomfördes i ett högt tempo där det även smälldes på i närkamperna från båda håll. Och så mycket fysiskt spel har det knappt varit tidigare på hela säsongen - om man lägger ihop alla matcherna som genomförts i Ljungby Arena.

Troja hade ett litet grepp spelmässigt - i kraft av några fler numerära överlägen - men fick inte igång något vidare pucktempo och skapade inte mer än några halvlägen framför Tobias Sandberg. Anton Hjalmarsson, som åter fick chansen i Troja-kassen, hade också en lugn afton den första tredjedelen.

–  Vi kom ut med fel attityd till matchen och saknade ödmjukheten, där Mariestad var betydligt hetare, menade Forsberg.

Andra perioden: Den andra akten påminde mycket om den första. Spelet böljade fram och tillbaka utan någon riktig struktur, men med mycket känslor i sargduellerna.

Matchens största möjlighet kom då Victor Gagic blev frispelad, men hans försök att lägga pucken i ”femte hålet” räddades av Tobias Sandberg.

Mariestad, som spelade oerhört tajt bakåt, hade inte mycket i anfallsväg men den bästa chansen hade Lukas Söderlund som träffade Hjalmarsson på axeln och var sedan ytterst nära att peta in returen.

– Jag tycker vi lyfte upp spelet, men vi hade behövt göra något mål i numerärt överläge för att få det att lyfta på allvar. Nu spelade vi åter för krångligt och tog avslut vid fel lägen, suckade Forsberg.

Tredje perioden: Den tredje ronden var som en kopia spelmässigt jämfört med de två första. Intensivt och hårt från båda håll. Dödläget i matchen bröts då gästerna fick spela fem mot fyra. Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros gick bom ordentligt vid egen blå mot Jesper Lindén, vars avslut letade sig in mellan benen på Hjalmarsson till 0–1.

Troja hade problem med sitt powerplay, men på femte försöketfick de äntligen utdelning. Oscar Öhman chippade in pucken elegant till Karl Olofsson som nöp till direkt och 1–1 var ett faktum, med drygt tre minuter kvar.

Ett resultat som stod sig matchtiden ut.

– Det var ge och ta från båda sidor in i det sista och lite smågrinigt. Men vi får räkna med att det kommer att se ut så här framöver och något vi måste kunna hantera. Fyra poäng mot Mariestad är dock godkänt, då det är ett bra lag med höga ambitioner, precis som oss, sade Forsberg, som drabbades av ett avbräck då Victor Gagic lämnade isen.

– Han åkte på en smäll mot huvudet och axeln. Han är på lasarettet för undersökning, men han kommer inte att spela på söndag, slutade Roger Forsberg.

Förlängningen: Efter knappa minuten blev gästernas Erik Olsson liggande på isen efter en sargduell, men det blev ingen åtgärd från domaren. Det var i stort sett det enda som hände.

Straffar: Segern gick till Mariestad där Gustaf Malmkvist satte den avgörande straffen.

Slutsummering: Returmötet i Ljungby Arena blev en intensiv historia mellan två lag som verkligen gav allt ute på isen. Skönspelet lyste med sin frånvaro, men däremot var det en bitter kamp som gick utanpå alla andra som spelats den här säsongen.

Matchen kom igång en halvtimme senare då Mariestads buss blev stående på E4:an efter en olycka. Men det bekom inte något av lagen som satte igång ett högt tempo från första nedsläpp. Målen kom först i slutperioden. 0–1 kom i powerplay och kvitteringen till 1–1 kom också i numerärt överläge. I straffläggningen hade gästerna den bästa kylan och avgick med segern.

Troja gjorde ingen dålig match, men det som blev lagets fall var åter det svaga spelet i powerplay. De hade sex minuter mer än Mariestad, men förmådde ändå inte utnyttja övertaget. Där har ledarna en hel del att grubbla över inför den spännande avslutningen av serien, där poängen betydde att Troja smet förbi Visby/Roma i tabellen och ligger femma.

Anton Hjalmarsson agerade på nytt tryggt mellan stolparna och visade att han tagit upp kampen med Wictor Ragnewall på allvar. Bland backarna var Tim Bothén lugn och säker. Framåt var det jämnt skägg och där har Troja sina största bekymmer för tillfället.

Nästa match är hemma på söndag mot Skövde.


Matchfakta

Troja–Mariestad 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Målen: 0–1 (46.12) Jesper Lindén (Lucas Jidenius/Liam Nilsson) spel fem mot fyra, 1–1 (56.45) Karl Olofsson (Oscar Öhman/Måns Hansson) spel fem mot fyra, 1–2 Gustaf Malmkvist (avgörande straff).

Utvisningar: Troja 3x2 min, Mariestad 6x2 min.

Skott: 35–28 (9–7, 12–8, 13–12, 1–0, 0–1)

Domare: Jim Bergqvist.

Publik: 8.

Troja har problem med sitt powerplay, vilket blev lagets fall mot Mariestad.

208 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com